©Dyson

Luchtzuiverende Dyson-koptelefoon nu ook in Nederland te koop

Luchtzuiverende Dyson-koptelefoon nu ook in Nederland te koop

06-09-2023 00:07

Dyson introduceerde zijn opvallende koptelefoon met ingebouwde luchtreiniger begin vorig jaar al. Het apparaat, de Dyson Zone, verschijnt nu ook in Nederland, vanaf 699 euro.

De Dyson Zone werd vorig jaar eind maart onthuld. De koptelefoon was zo opvallend dat iedereen, ook vanwege de datum, uitging van een 1-aprilgrap. Maar de koptelefoon is echt: begin dit jaar konden wij 'm al proberen. Het idee van Dyson is als volgt: met een gewone koptelefoon sluit je het geluid van de buitenwereld af, maar de vieze lucht krijg je nog steeds binnen. Waarom sluit je je luchtwegen ook niet af voor die buitenwereld?

Dat doet de Dyson Zone voor je, als je in ieder geval met het opvallende apparaat de straat op durft. De koptelefoon heeft twee banden: eentje die over je hoofd gaat, en eentje voor langs je neus en mond. Die worden niet helemaal bedekt, maar worden omringd door een soort drukveldje van schone, gefilterde lucht.

Luchtzuivering

De Dyson Zone is er in twee varianten: de reguliere versie met 1 elektrostatisch filter van 699 euro en de Absolute+, met 2 elektrostatische filters en wat extra accessoires, voor 749 euro.

De luchtzuivering vangt volgens Dyson 99 procent van de vervuilde deeltjes op tot een formaat van 0,1 micron, het formaat van stof, pollen en bacteriën. Zo zouden gebruikers hun longen buiten beter beschermen tegen alle ongezonde uitstoot.

Ruisonderdrukking

De koptelefoon heeft natuurlijk ook active noise cancellation, om zowel het omgevingsgeluid weg te filteren als het geluid van de zuiveringsmotor. De koptelefoon heeft een accuduur tot 50 uur zonder de luchtzuivering ingeschakeld, of 4 uur met de luchtzuivering aan.

De Dyson Zone is te koop via de site van Dyson, en via de Dyson Demo Stores in Amsterdam, Utrecht en Leidschendam.

Bekijk onze eerste indruk van de Dyson Zone.