© Alphex/Reddit

tesla cybertruck vingerafdruk vuil schoon roestvrij staal

Tesla Cybertruck wordt snel vies: 'Je ziet de vingerafdrukken zitten'

6 september 2023 om 08:44

De langverwachte Tesla Cybertruck komt binnen een paar weken op de markt, maar de elektrische pick-uptruck heeft één probleem dat niet is op te lossen: de wagen ziet er snel vies uit. Op de roestvrij stalen buitenkant vallen vuil en vingerafdrukken eerder op. Zelfs gloednieuwe Cybertrucks hebben al vlekken.

Na jaren wachten rolde in juli de eerste Tesla Cybertruck van de lopende band. De eerste klanten krijgen de elektrische pick-uptruck binnenkort geleverd. Het lijkt erop dat er toch nog wat kinderziektes zijn weg te werken, zoals de inconsistente bouwkwaliteit. Maar één ding lijkt onmogelijk op te lossen: een buitenkant van roestvrij staal kan je niet gemakkelijk schoon houden.

Dat blijkt uit foto's van nieuwe Cybertrucks die zijn gedeeld op Reddit en op X. Op een van de foto's, van Reddit-gebruiker Alphex, zijn drie Cybertrucks te zien die vervoerd worden op de snelweg. Wat vooral opvalt zijn de vele donkergrijze vlekken op het roestvrij staal. Alphex beweert dat er duidelijk handafdrukken zichtbaar zijn.

'Je moet ermee leren leven'

Het is niet duidelijk waar de Cybertrucks vandaan komen en of ze bestemd zijn voor klanten. Veel nieuwe auto's worden getransporteerd in beschermende folie. Dat is hier niet het geval. De mogelijkheid bestaat dus dat het hier om preproductiemodellen gaat die nog getest worden.

Ook X-gebruiker 'Mike' postte onlangs een foto's van vieze Cybertrucks. "Iemand vroeg me naar vingerafdrukken en vlekken op de Cybertruck. Alsjeblieft. Je zult hiermee moeten leren leven, of de auto meteen laten wrappen."  

Steeds vaker gespot

Als binnenkort de eerste klanten hun Cybertruck ontvangen, zal duidelijk worden hoe snel de pick-ups van Tesla vuil worden. Intussen wordt de Cybertruck steeds vaker in het wild gespot, vaak door het bedrijf vermomd met camouflage-stickers. Dat doet Tesla normaal gesproken niet. Mogelijk maakt Musk zich zorgen over de afwerking van de pick-up.

Onlangs lekte al een interne e-mail naar buiten, waarin de Tesla-topman zijn ongenoegen uitte over de bouwkwaliteit van de Cybertruck. Hij riep zijn werknemers toen op om elk onderdeel van het voertuig tot een nauwkeurigheid van een duizendste van een millimeter te bouwen. 

Uit sommige foto’s blijkt dat de openingen tussen panelen van Cybertrucks aardig van formaat kunnen wisselen. Dat is een probleem waar Tesla al jaren mee kampt bij andere modellen, zoals de Model 3. Hoewel Musk daar al vaker kritisch over was, lijkt het probleem nog altijd niet te zijn opgelost. 

Lees ook: Slechts 4 procent van de benzinerijders wil elektrisch gaan rijden