©Pexels

Slack vat de chats van collega's voor je samen met AI

Slack vat de chats van collega's voor je samen met AI

07-09-2023 12:02

De zakelijke chatdienst Slack komt later dit jaar met een functie die met behulp van AI automatisch chatgesprekken tussen collega's voor je kan samenvatten. Ook moet de zoekfunctie met behulp van AI veel sneller antwoorden op je vragen geven.

Net terug van vakantie of gewoon te druk geweest om alle chatberichten van collega's te checken? Slack komt binnenkort met een nieuwe functie waarmee je sneller op de hoogte bent van de chatgesprekken in de verschillende chatkanalen van je bedrijf. Met behulp van AI worden er hoogtepunten van het kanaal gegenereerd, waarmee je meteen de belangrijkste informatie uit de chats mee zou moeten krijgen.

Het wordt ook mogelijk met één klik samenvattingen van een specifiek chatgesprek te genereren, zodat je niet de hele thread hoeft te lezen. De AI-samenvattingen kunnen behalve de belangrijkste informatie ook lijstjes bevatten met de volgende stappen die je zou kunnen nemen, bijvoorbeeld wat er moet gebeuren met bepaalde voorstellen, suggesties of problemen.

Betere zoekfunctie en automatiseringen

De nieuwe Slack AI moet ook betere en uitgebreidere antwoorden geven als je binnen de app ergens naar zoekt. Momenteel toont de zoekfunctie in Slack nog alleen berichten, bestanden en kanalen waar de gezochte woorden in voorkomen. 

Slack krijgt ook nieuwe mogelijkheden rond automatiseringen, zodat je met een paar klikken een workflow kan maken, waarbij meerdere tools aan elkaar worden gekoppeld. "Ontwikkelaars kunnen eenvoudig apps op maat bouwen en implementeren en deze hosten in Slack", zegt Salesforce, het moederbedrijf van Slack.

Slack Lists

Een andere nieuwe functie is Slack Lists, waarmee je de status van werk kan bijhouden, verzoeken kan beoordelen en de 'communicatiestroom in projecten' kan beheren.

Slack begon onlangs met de uitrol van een vernieuwde versie met een herontworpen interface. Nog niet alle gebruikers hebben die update gekregen, want de uitrol neemt in totaal een paar maanden in beslag. Volgende week zal het bedrijf tijdens een event van Salesforce meer vertellen over Slack AI en een reeks andere nieuwe functies.  

Lees meer tech-nieuws.