© Picjumbo

google foto's photos archief backup

Lek onthult: Google Photos krijgt er een paar krachtige nieuwe functies bij

10 september om 17:40

Binnenkort krijgt Google Photos er mogelijk een paar krachtige nieuwe features bij. Zo zou het met de app een stuk gemakkelijker kunnen worden om foto’s en video’s te delen, je fotobibliotheek op te schonen en om je agenda aan te passen. 

Dat meldt expert AssembleDebug, die de code ontdekte in de Google Photos-app. Daaruit blijkt dat Google werkt aan een feature waarmee je sneller foto’s, video’s en albums kan delen met je partner. Momenteel is dat niet zo handig en moet je namen van contactpersonen zoeken in een lijst. Met de nieuwe 'Partner Shortcut' kan je met slechts één tik je partner selecteren om foto’s en video’s te sturen. Wie jouw partner is, kan je kiezen in je contactlijst. Je zal maar één persoon kunnen aanduiden, zegt AssembleDebug.

Belangrijk om op te merken: de nieuwe feature heeft niets te maken met de bestaande 'Partner Sharing'-functie. Met die feature worden foto’s automatisch gedeeld met een partner van zodra er een back-up van is gemaakt.

Sneller foto's archiveren en items in agenda zetten

Nog een functie waar Google aan werkt, is er eentje die je albums automatisch archiveert na 30 dagen. Het archief is een plaats waar content wordt opgeslagen, zonder dat die zichtbaar is in je bibliotheek als je scrollt. Gearchiveerde content verschijnt ook niet vanzelf in filmpjes die door Google voor jou worden gegenereerd.

Ten slotte heeft AssembleDebug ontdekt dat het binnenkort mogelijk zou kunnen zijn om via Google Photos reminders in je agenda te zetten. Volgens de IT-expert zou je op deze manier tekst op foto’s kunnen scannen, bijvoorbeeld om een verjaardag op een kaartje automatisch in je agenda te plaatsen. 

Deze laatste twee functies zullen mogelijk alleen voor betalende klanten van Google One beschikbaar komen. Ook dat kon AssembleDebug uit de code afleiden.

Lees ook: Google kan niet wachten en laat de Pixel 8 en 8 Pro nu al zien