©Google

google pixel 8 pro

Google kan niet wachten en laat de Pixel 8 en 8 Pro nu al zien

8 september 2023 om 14:47
Laatste update: 11 december 2023 om 11:44

Google heeft zelf nieuwe beelden van zijn aanstaande Google Pixel 8-smartphones gedeeld. Na het lekken van het persmateriaal vorige week geeft het bedrijf een 'sneak peek' in een nieuwe YouTube-video.

In de nieuwe video van Google is te zien hoe de Pixel 8 en 8 Pro eruitzien. Opvallend is de nieuwe kleur roze. De kleuren Porcelain en blauw waren al gelekt. De Pixel 8 wordt een stuk kleiner dan de 8 Pro. De Pixel 8 Pro zou een 6,7 inch scherm krijgen, hetzelfde formaat als de Pixel 7 Pro, maar de Pixel 8 zou beschikken over een kleiner 6,17 inch scherm, terwijl de 7 nog een 6,3 inch scherm had. Te zien is ook dat het camera-eiland van de Pixel 8 Pro groter is dan die op de voorganger.

In de teaser op YouTube komen ook de Pixel Buds-oordoppen en de Pixel Watch voorbij. Daar is verder nog niet veel over bekend, behalve dus dat ze ook aan bod komen tijdens de presentatie van Google volgende maand.

Specificaties

Het is aannemelijk dat de nieuwe lijn Pixels ook een nieuwe Google Tensor-chip zal bevatten, de Tensor G3. De schermen van de nieuwe telefoons krijgen volgens geruchten ook een grotere piekhelderheid: bij de 8 Pro zou dat 1600 nits worden en 1400 nits bij de 8.

Google zou bij de nieuwe Pixel 8-toestellen ook langer software-updates beloven: vijf grote Android-upgrades, in plaats van de drie die bij de Pixel 6 en 7 werden beloofd.

Preorder

De Pixel 8-onthulling vindt plaats op 4 oktober om 4 uur Nederlandse tijd. Vanaf dat moment kan je de nieuwe Pixel-smartphones ook pre-orderen. Volgens geruchten gaat de Pixel 8 vanaf 799 euro kosten. De officiële releasedatum is nog niet bekend. 

Lees meer smartphone-nieuws.