© Taan Huyn

iphone verzekering diefstal verlies apple care applecare

Diefstal en verlies van je iPhone nu ook in Nederland te verzekeren met AppleCare+

16 september 2023 om 17:15

Apple heeft de mogelijkheden om je iPhone met AppleCare+ te verzekeren uitgebreid in Nederland. Vanaf nu kan je ook verzekeren tegen diefstal en verlies.

Met het nieuwste abonnement krijg je een dekking waarmee je jaarlijks maximaal twee keer gecompenseerd kan worden bij verlies of diefstal van je iPhone. Dat komt bovenop alle zaken die je krijgt als je het gewone AppleCare+pakket neemt. Deze optie werd eerder al beschikbaar in de VS, Duitsland, Frankrijk en Spanje, maar nu dus ook in Nederland.

Om gecompenseerd te kunnen worden voor verlies of diefstal, moet de 'Zoek mijn'-functie van je iPhone geactiveerd zijn, zowel als het incident gebeurt als tijdens het gehele claimproces. Je iPhone moet ook gekoppeld zijn aan je Apple ID. 

AppleCare+

Met AppleCare+ kon je iPhones al verzekeren tegen een onbeperkt aantal schadevoorvallen als gevolg van een ongeluk. Ook de reparatie van batterijen wordt gedekt. Klanten die AppleCare+ nemen, hebben ook recht op een snellere vervangingsdienst en krijgen voorrang bij deskundigen van Apple.

Klanten die het nieuwste abonnement nemen, moeten bij diefstal of verlies wel nog altijd een eigen risico van 129 euro betalen. Wanneer het scherm vervangen moet worden of er schade is aan het glas aan de achterkant, bedraagt het eigen risico 29 euro. Voor 'overige' schade betaal je 99 euro. Die twee laatste bedragen blijven dus onveranderd.

De prijzen

Om je iPhone te verzekeren tegen verlies of diefstal, betaal je tussen de 60 en 70 euro extra. Je moet een polis afsluiten binnen zestig dagen na de aankoop van je iPhone. Ook oudere iPhones komen in aanmerking (tot de iPhone 7). De standaard looptijd van een polis is twee jaar, maar je kan ook kiezen voor een polis voor één jaar, of een polis die je per maand betaalt. 

De goedkoopste verzekering is voor de iPhone SE (derde generatie). Die kan je al laten verzekeren voor 149 euro per jaar. Als je een iPhone 7 of 8 hebt, betaal je 209 euro per jaar. Voor de iPhone 11 tot 14, alsook de 12 en 13 Mini, kost een verzekering 229 euro per jaar. Ben je de eigenaar van een iPhone 14 of 15 Plus, dan kost het pakket 269 euro per jaar. Ten slotte kost een verzekering voor een iPhone 11 Pro (Max) tot 15 Pro (Max) 299 euro per jaar.

Lees meer iPhone-nieuws.