© SellCell

Dit is de 'ultieme Apple-fan': 100 apparaten en heel huis in teken van Apple

Dit is de 'ultieme Apple-fan': 100 apparaten en heel huis in teken van Apple

17-09-2023 12:04 Laatste update: 20:33

Softwareontwikkelaar David Freedman is door inruilwebsite SellCell tot 's werelds ultieme Apple-superfan gekroond na een internationale wedstrijd. De Amerikaan bezit meer dan 100 apparaten van Apple die in totaal zo'n 34.000 euro waard zijn.

De 29-jarige Amerikaan is geobsedeerd door het merk. Hij bezit een aantal computers van Apple, waaronder een aantal zeer oude, maar ook een reeks iPods, iPads, iPhones en zelfs een bril die gemaakt werd door de voormalige opticien van Steve Jobs. Freedman heeft zelfs zijn dochter de naam Lisa gegeven, naar de eerste dochter van Apple-oprichter Steve Jobs.

Verder heeft de Amerikaan het interieur van zijn huis in de zes kleuren van het oude Apple-logo geschilderd. Alle deuren, sloten en de tv worden bediend met de HomeKit-technologie van Apple. Om de garage te openen en de verwarming aan te zetten, gebruikt hij Siri.

Encyclopedische kennis

Freedman won de wedstrijd, waar meer dan duizend kandidaten aan meededen, niet alleen door zijn uitgebreide collectie van Apple-apparaten. Behalve een hoop gadgets heeft Freedman ook een encyclopedische kennis van het merk. Hij was de enige deelnemer die alle vragen van SellCells Apple-quiz correct kon beantwoorden.

De obsessie van Freedman gaat zo diep, dat hij zelfs een 'religieuze feestdag' neemt op zijn werk als Apple zijn jaarlijkse event in september organiseert. "Elke keer dat Tim Cook het podium opstapt om een nieuw product te onthullen, voelt het als kerstochtend", aldus de Amerikaan in een interview met SellCell.

'Partner komt op tweede plaats'

Volgens de Amerikaan is hij al geobsedeerd met Apple sinds hij een tiener was, toen hij brieven naar Steve Jobs schreef. Hij raakte geïnspireerd door Jobs, die tijdens zijn eigen dagen op de middelbare school brieven naar Bill Hewlett schreef, een van de oprichters van Hewlett-Packard, om onderdelen te vragen. Uiteindelijk leverde dat Jobs een stageplek bij het bedrijf op. Bij Freedman lukte dat niet.

Zijn obsessie zorgt ervoor dat hij ook op vlak van de liefde niet veel geluk heeft. "Ik ben momenteel single. Het is moeilijk om een partner te vinden die het oké vindt om op de tweede plaats te komen, achter Apple", vertelde hij aan SellCell.

Lees meer Apple-nieuws.