©Bright

Zowaar: WhatsApp heeft eindelijk een iPad-versie

Zowaar: WhatsApp heeft eindelijk een iPad-versie

18-09-2023 23:15 Laatste update: 23:20

Al jaren wachten iPad-gebruikers er op, maar de iPad-versie van WhatsApp komt er nu echt aan. WhatsApp heeft maandag een eerste testversie uitgebracht, die sommige gebruikers al kunnen downloaden.

WhatsApp heeft een bètaversie gelanceerd die voor het eerst compatibel is met de iPad. Die versie is te installeren via TestFlight voor wie de WhatsApp iOS-bèta gebruikt, ontdekte WABetaInfo. Vervolgens moet je bij de instellingen van WhatsApp op je iPhone onder gekoppelde apparaten je iPad koppelen door een QR-code te scannen. Nadat je zo je iPad met je iPhone hebt gekoppeld, kun je WhatsApp zelfstandig op de tablet gebruiken, zonder dat je telefoon online hoeft te zijn.

Alle berichten gesynchroniseerd

Alle berichten die je op je iPad verstuurt of ontvangt, worden in deze begeleidende modus van WhatsApp gesynchroniseerd, ongeacht of het een iOS- of Android-apparaat is. Zo mis je geen berichten als je bijvoorbeeld je iPad gebruikt terwijl je smartphone leeg is of uit staat.

De nieuwe iPad-versie lijkt op de onlangs vernieuwde Mac-app van WhatsApp. Bijna alle functies van de iPhone-app van WhatsApp zijn beschikbaar. Maar omdat het om een bètaversie gaat, werken enkele minder gebruikte functies mogelijk nog niet goed. Wel ondersteunt de app de multitasking-functies van de iPad, zoals Slide Over, Split View en Picture-in-Picture bij videogesprekken.  

Geen vrije plekken voor TestFlight

Om de iPad-versie te gebruiken moet je voorlopig toegang hebben tot het WhatsApp bèta-iOS-programma op TestFlight. Daar zijn momenteel geen vrije plekken meer voor. WhatsApp zal de iPad-versie ongetwijfeld binnenkort in de Apple App Store uitbrengen, maar wanneer dat precies gebeurt, is nog niet bekend. 

Lees meer nieuws over WhatsApp.