Van je fiets een e-bike maken kan goedkoper met deze nieuwe ombouwkit

©RichardPierce

fiets ombouwen naar ebike ombouw set e-bike conversie kit elektrische fiets
21 september 2023 om 14:39
Laatste update: 21 september 2023 om 17:08

De Britse fabrikant Swytch, bekend van zijn ombouwsets om van je normale fiets een e-bike te maken, brengt een nieuwe, goedkopere versie op de markt. De Swytch Go maak je vast aan het frame van je fiets.

Met de Swytch Go stapt het bedrijf af van het vorige ontwerp waarbij de batterij op het stuur van de fiets gemonteerd werd. De nieuwe kit maak je met klittenband vast aan een buis van je fiets en kun je ook weer makkelijk verwijderen. De nieuwe Swytch Go is al te reserveren, maar de set komt begin 2024 pas op de markt, meldt Ebiketips. De prijs wordt omgerekend zo'n 580 euro. Dat is honderden euro's goedkoper dan de huidige Swytch-ombouwsets.

Tot 25 km/u

Dit soort ombouwkits zijn een optie voor wie geen geld over heeft voor een hele nieuwe e-bike, maar wel graag elektrische trapondersteuning wil krijgen. De nieuwe Swytch Go heeft 250W vermogen en biedt trapondersteuning tot 25 km/u, net als de vorige ombouwsets. 

De nieuwe kit heeft een powerpack die met zijn nieuwe vorm aan elk fietsframe te bevestigen moet zijn. Het batterijpakket verwijderen gaat door drie klittenbanden los te maken en een enkele kabel los te koppelen. Bij de Swytch Go is er keuze uit twee accu's: 180 Wh of 310 Wh.

Je fiets wordt 4 kg zwaarder

De kit voegt tussen 3,5 en 4 kilogram aan je fiets toe. Optioneel is er ook een schermpje voor op je stuur, waarmee je het niveau van de trapondersteuning kan aanpassen of uitschakelen.

De nieuwe kit ondersteunt alleen de meest voorkomende wielmaten. Anders dan bij de vorige Swytch-sets komt er geen specifieke optie voor Brompton-vouwfietsen.

Een paar jaar geleden testten we de eerste Swytch-kit: kijk onze review

Lees meer nieuws over e-bikes.