©Unsplash

Het nieuwe Spotify-abonnement met hogere geluidskwaliteit wordt een dure grap

Het nieuwe Spotify-abonnement met hogere geluidskwaliteit wordt een dure grap

22-09-2023 16:15

De prijs van het langverwachte Spotify-abonnement met lossless-audiokwaliteit, de nieuwe AI-DJ-functie en langer luisteren naar audioboeken is uitgelekt. Het nieuwe abonnement zou in de VS 20 dollar per maand gaan kosten.

Spotify kondigde zijn HiFi-abonnement begin 2021 al aan. Het zou gaan om een abonnement met muziek in lossless-kwaliteit: zonder compressie en dus met meer detail en definitie – voor wie de juiste apparatuur en een goed gehoor heeft. Inmiddels is dat abonnement er nog steeds niet, terwijl concurrenten als Apple Music en Amazon Music al zonder meerprijs lossless-muziek bieden aan hun abonnees. Nu is er weer een teken van leven van het nieuwe Spotify-abonnement, gespot in de code van de app door Reddit-gebruiker u/Hypixely.

Het zou gaan om het 'Supremium' abonnement waar eerder sprake van is geweest. Dat komt boven het bestaande Premium-abonnement en biedt een aantal extra's. Zo krijgen abonnees dan muziek in 24-bit lossless-kwaliteit, 'zonder lag of vertragingen'. In de geruchten is geen sprake van Dolby Atmos, het ruimtelijke muziekformaat dat steeds meer diensten en apparaten ondersteunen.

De prijs die in de Spotify-app verstopt zit, wijst op 19,99 dollar per maand – al zou dat nog kunnen veranderen. Het normale Premium-abonnement kost in de VS 10,99 dollar, en hier sinds de recente prijsverhoging 10,99 euro.

Luisterboeken en slimme extra's

Het Supremium-abonnement zou verder 30 uur aan inbegrepen luisterboeken bevatten. Volgens geruchten krijgen normale Premium-abonnees binnenkort 20 uur per maand aan luisterboeken bij hun abonnement.

Het duurste Spotify-abonnement lijkt verder een AI-dj te krijgen die ook afspeellijsten kan maken. Gebruikers kunnen hun bibliotheek ordenen op basis van humeur, activiteit of genre. Afspeellijsten kunnen worden geordend op volgorde van beats per minuut, of via AI op basis van dansbaarheid.

Ook is er sprake van de functie Soundcheck, die ook weer met AI leert van het luistergedrag van de gebruiker, en daar een unieke afspeellijst op inricht. Spotify wil niet op de gevonden informatie reageren.

Lees meer nieuws over Spotify.