Spotify verhoogt voor het eerst prijzen: 1 tot 3 euro per maand duurder

©Unsplash

spotify prijzen omhoog duurder prijsverhoging
24 juli 2023 om 13:42
Laatste update: 25 juli 2023 om 09:50

Spotify heeft maandag voor het eerst zijn prijzen in Nederland verhoogd. Het populaire Premium-abonnement voor één persoon kost nu 1 euro meer: 11 euro per maand.

Spotify heeft het lang volgehouden, maar de streamingdienst gooit nu voor het eerst in Nederland zijn prijzen omhoog. Het Premium Individual-abonnement kostte sinds de Nederlandse introductie in 2010 al 9,99 euro per maand. Daar komt nu een euro per maand bovenop. Dat geldt ook voor het studentenabonnement, dat nu voortaan 6 euro kost.

Het Duo-abonnement wordt 2 euro maand duurder, het Family-abonnement stijgt met 3 euro en kost voortaan 18 euro per maand. Spotify licht de prijsverhoging toe: "We werken onze prijzen af en toe bij om te kunnen blijven innoveren en investeren, waardoor jij profiteert van een betere luisterervaring en meer mogelijkheden dan ooit tevoren", aldus het bedrijf. Abonnees worden ingelicht over de prijsverhoging.

Inmiddels betalen er ruim 200 miljoen mensen maandelijks voor één van de premium-abonnementen van Spotify. In totaal heeft het bedrijf meer dan 500 miljoen gebruikers: de meerderheid luistert gratis met reclame erbij.

Concurrenten duurder, maar ook completer

Spotify heeft er sinds zijn start veel concurrenten bij gekregen. Apple Music geldt inmiddels als tweede muziekdienst, en ook daar zijn de prijzen al omhoog gegaan. Bij Apple Music betalen gebruikers sinds oktober vorig jaar al 11 euro per maand, ook een verhoging van 1 euro. En ook Amazon Music deed een soortgelijke verhoging.

Bij Apple en Amazon krijgen gebruikers muziek in hogere kwaliteit bij hun standaardabonnement. Spotify biedt zijn muziek nog steeds aan in hoogstens 320kbps. Volgens geruchten komt Spotify binnenkort wel met muziek in hogere kwaliteit, maar daarvoor zou wel een duurder abonnement afgesloten moeten worden.

Prijzen vergeleken:

AbonnementOude prijsNieuwe prijs
Individual€9,99€10,99
Duo€12,99€14,99
Family€14,99€17,99
Student€4,99€5,99

Poll: blijf jij bij Spotify?