©Joe Tegtmeyer

tesla cybertruck elektrische pick up truck ev pickup

Nieuwe beelden: Tesla Cybertruck lijkt klaar voor de massaproductie

26 september om 21:23

Autofanaat Joe Tegtmeyer maakte een nieuwe drone-video van de Tesla Gigafactory in Texas waarop de nieuwe Cybertruck te zien is. Volgens de autokenner is dit waarschijnlijk de 'Master Candidate': de allerlaatste iteratie voor de productieversie van de lopende band rolt.

Tegtmeyer, die in de buurt van de Tesla Gigafactory woont, maakt regelmatig drone-beelden van de fabriek en spreekt ook dagelijks met medewerkers. In het nieuwste filmpje van de Tesla-kenner zijn meerdere Cybertrucks te zien, die er beter afgewerkt uitzien dan modellen die de laatste maanden gespot werden. Een maand geleden lekte een e-mail van Elon Musk naar de buitenwereld, waarin hij nog zijn ongenoegen uitte over de slechte bouwkwaliteit van prototypes. 

Volgens de YouTuber deden ter plekke geruchten de ronde dat Musk maandag aanwezig zou zijn op de site om een van de Cybertrucks persoonlijk te testen. Pas als de Tesla-topman zijn goedkeuring geeft, kan de volwaardige productie van de elektrische pick-up van start gaan. Tegtmeyer zegt dat dit deze of volgende week al zou kunnen gebeuren.

Massaproductie komt eraan

De afgelopen maand lag de productie bij Giga Texas meermaals (gedeeltelijk) stil. Dat was nodig om de fabriek te upgraden, wellicht om de massaproductie van de Cybertruck voor te bereiden. Dit jaar zullen een paar duizend elektrische pick-ups van de lopende band rollen. Volgend jaar moet de productie aanzienlijk worden opgeschaald.

Ook de productielijn voor de Tesla Model Y onderging upgrades. Volgens Tegtmeyer zijn de werkzaamheden maandag afgerond en is de productie van de Model Y intussen weer op gang gekomen. Op zijn beelden zijn ook verschillende carrosserieën van de Model Y te zien, wat mogelijk duidt op nieuwe varianten in de toekomst. 

Binnenkort grootste fabriek in de VS

Momenteel werken zo’n 20.000 mensen bij de Gigafactory, wat het een van de grootste fabrieken in de VS maakt. Zodra de productie van de elektrische pick-up volledig opgevoerd is, zullen er zelfs maar liefst 60.000 werknemers nodig zijn. Dat zei Jason Shawhan, productiedirecteur bij Tesla, eerder deze maand

Dat duidt erop dat Tesla verwacht dat de Cybertruck een groot succes zal zijn. Pick-uptrucks zijn in de VS razend populair. Ook concurrenten zoals Ford, Hummer en Rivian hebben intussen elektrische pick-ups op de markt gebracht. Vooral de Ford F-150 Lightning moet Tesla het vuur aan de schenen leggen, maar volgens Musk zal de Cybertruck een groter trekvermogen en een grotere actieradius hebben.

Lees meer over elektrische auto's.