©Bright

sony playstation topman jim ryan gaat met pensioen

PlayStation-topman Jim Ryan gaat volgend jaar met pensioen

28 september 2023 om 10:52

PlayStation-topman Jim Ryan werkt al sinds de eerste PlayStation bij het bedrijf. Volgend jaar gaat hij met pensioen, een opvolger is nog niet bekend.

Ryan is sinds 2019 ceo van Sony Interactive Entertainment, de Sony-tak waar PlayStation onder valt. De PlayStation 5 werd onder toezicht van Ryan gelanceerd, en groeiende uit tot een vergelijkbaar groot succes als de PS4, en vooralsnog de meest verkochte spelcomputer van de huidige generatie.

Sony-topman Kenichiro Yoshida prijst Ryan voor het succesvol uitbrengen van de PS5 tijdens de coronapandemie, en daarna de productie te verhogen om aan de vraag te voldoen. De PS5 is volgens Yoshida "op weg om de meest succesvolle Sony-console tot nu toe" te worden.

Brit miste het thuisfront

Ryan werkt al 28 jaar voor Sony. De Brit begon met verschillende leidinggevende functies in Europa. Nu hij als PlayStation-topman veel in de VS moet werken, vindt hij dat lastig te combineren met zijn leven in het Verenigd Koninkrijk, schrijft Ryan in een verklaring.

Op 1 april 2024 draagt Ryan het stokje over aan de interim-ceo Hiroki Totoki, die rol tijdelijk zal combineren met zijn werk als financieel- en operationeel topman van Sony. Met Totoki zal Sony op zoek gaan naar een nieuw managementteam dat "het volgende hoofdstuk van PlayStations toekomst zal definiëren".

Lees meer nieuws over PlayStation.