©Bright

iphone 15 oververhit warm hitte opladen warmte apple batterij iphone15

iPhone 15 oververhit? Zo houd je hem koel

1 oktober om 09:55
Laatste update: 1 oktober om 11:06

De iPhone 15 houdt de gemoederen flink bezig. Sommige gebruikers klagen dat hun nieuwe telefoon regelmatig aanzienlijk opwarmt tijdens het gebruik. Apple komt binnenkort met een update die de problemen zou oplossen. We geven je toch wat tips om oververhitting te voorkomen.

Lees ook: Apple belooft update die oververhitting iPhone 15 oplost

De iPhone 15's worden volgens Apple momenteel te warm door een fout in iOS 17 en door bepaalde codes in apps van derden. Het bedrijf belooft een iOS 17-update om het op te lossen en werkt samen met appmakers om de problemen in hun apps te fixen. Wanneer de Apple-update verschijnt, is nog niet bekend. In de tussentijd zijn er een paar andere zaken die je kan doen om je iPhone koel te houden.

Uit de zon

Eerst en vooral, hoewel het misschien voor de hand liggend lijkt: laat je iPhone niet in de open zon liggen. Ook warmte binnenshuis kan een boosdoener zijn. Bovendien moet je rekening houden met het feit dat het interieur van je auto veel warmer kan worden dan de buitentemperatuur, zelfs in de schaduw. 

Opladen

Er zijn nog een paar zaken die je kan doen. Zo gebruik je het beste geen zware apps of games terwijl je iPhone aan het opladen is. Over opladen gesproken: gebruik liever ook geen goedkope oplaadkabels van derden. Verwijder het hoesje voordat je oplaadt, omdat deze warmte kan vasthouden. 

Als je het echt niet kan laten om je iPhone te gebruiken terwijl die oplaadt, verlaag je best zoveel mogelijk de helderheid van je scherm. Zet ook connectiviteitsfuncties als Bluetooth, WiFi en andere zaken uit als je ze niet nodig hebt. Sluit ook apps die je niet actief gebruikt maar die nog op de achtergrond actief zijn.

Temperaturen

Je iPhone functioneert het beste bij temperaturen tussen 0 en 35 graden Celsius. Volgens Apple moeten de omgevingstemperaturen tussen -20 en 45 graden Celsius liggen.

Ter vergelijking: na een test met een warmtecamera door YouTuber BullsLab bleek de interne temperatuur van de iPhone 15 opgelopen te zijn tot 46 graden Celsius. Dat gebeurde wel nadat hij zware apps had gebruikt.

Gevolgen oververhitting

Als je iPhone oververhit raakt, kun je een aantal vervelende gevolgen verwachten. Je telefoon kan trager beginnen te werken, trager opladen en kan mogelijk minder goed signalen ontvangen. Als het apparaat langdurig heet is, kan er zelfs permanente schade ontstaan. 

Lees ook: Apple belooft update die oververhitting iPhone 15 oplost