Bizarre bolvormige concertzaal in Las Vegas nu van binnen te zien

©Rocknpics Youtube

the sphere las vegas geopend concertzaal grote bol opvallend binnenkant u2
2 oktober 2023 om 10:38
Laatste update: 11 december 2023 om 11:44

U2 speelde het allereerste concert ooit in The Sphere in Las Vegas, een gigantische, koepelvormige concertzaal bedekt met ruim een miljoen LED's. Het concert U2: UV (Ultra Violet) was een live-uitvoering van het album Achtung Baby. Dit was het eerste optreden van de reeks die de band zal spelen in The Sphere tot het einde van december.

Diep in het hart van The Sphere bevindt zich 's werelds grootste en scherpste LED-scherm, met een indrukwekkende 15.000 vierkante meter boog aan schermen en een verbluffende 16K-resolutie biedt. Binnenin de bol zijn ook nog eens 164.000 luidsprekers geïnstalleerd, samen met geavanceerde geurtechnologie.

Sommige delen van het publiek kunnen zelfs andere geluiden horen, bijvoorbeeld in een andere taal. Daardoor wordt je helemaal in het optreden gezogen. De beelden van dit evenement verspreiden zich als een lopend vuurtje op sociale media. 

Recensies: 'psychedelisch'

Een beoordeling in The New York Times vermeldt dat het concert afwisselde tussen indrukwekkende, psychedelische visuele effecten die over het koepelvormige scherm vlogen. Zoals hierboven te zien gaat het echt helemaal los op het scherm, van een vliegtuigloods die openbreekt voor close-ups van de zanger tot statische ruis die de hele zaal vult.

De kaartjes voor het optreden zijn echter niet goedkoop: tickets beginnen bij 400 euro. Er zijn nog kaarten beschikbaar.

Doel: langlopende concerten

The Sphere biedt ruimte aan 18.600 mensen. Het is de bedoeling dat er elk jaar vier tot zes acts langere tijd in de Sphere te zien zijn. Dat is gangbaar in Las Vegas: al sinds de dagen van Elvis komen muzikanten, goochelaars en andere artiesten vaak weken tot maanden naar de gokstad, om publiek te trekken.

Het hele U2-concert is terug te kijken op YouTube: