Oeps: BMW-oplader 'sloopt' de iPhone 15 Pro

©BMW

iPhone 15 pro BMW apple carplay draadloos opladen NFC-chip oplader
2 oktober 2023 om 17:41
Laatste update: 11 december 2023 om 11:44

Sommige eigenaren van BMW's klagen dat de NFC-chip van hun iPhone 15 Pro niet meer werkt, nadat ze het Apple-toestel hebben opgeladen met de draadloze oplader in hun auto.

LEES OOK: iPhone 15 heeft nóg een probleem: een krakende speaker

De problemen met het gebruik van de nieuwe iPhone in BMW-auto's lijken vooral voor te komen bij de iPhone 15 Pro-modellen. De iPhone 15 Pro gaat na plaatsing op de draadloze lader in de auto in een gegevensherstelmodus met een wit scherm en de NFC-chip werkt niet meer nadat het apparaat opnieuw is opgestart.

Kan Apple Pay niet instellen

In een iPhone wordt de NFC-chip gebruikt voor functies zoals Apple Pay en digitale sleutels. Getroffen gebruikers krijgen een foutmelding 'Kan Apple Pay niet instellen' te zien in de Wallet-app, en er is geen manier om dit probleem op te lossen.

Sommige klanten met een BMW zeggen dat Apple hun iPhone 15 heeft vervangen, nadat het bedrijf heeft bevestigd dat de NFC-chip defect was. Maar de vervangende iPhone is dan weer vatbaar voor precies hetzelfde probleem. Er is nog geen passende oplossing bekend.

Problemen met bedrade CarPlay

Ook bedraad zijn de iPhone 15 en Apple CarPlay nog geen lekkere combinatie. Er zijn veel klachten dat de bedrade verbinding met de iPhone 15 en de auto niet goed werkt. Gebruikers krijgen geen verbinding met de auto, zelfs niet met Apple's eigen USB-C-kabel.

Veel CarPlay-systemen maken nog gebruik van een oude USB-A aansluiting. Dit betekent dat je een usb-a-naar-usb-c-kabel nodig om CarPlay te kunnen gebruiken in je auto. Apple verkoopt zelf geen USB-A naar USB-C-kabels. Sommige kabels van andere merken blijken niet te werken, waardoor je geen verbinding kan maken met de auto.

Lees ook: Apple weet waarom iPhone 15 te warm wordt