TikTok krijgt premium-abonnement voor reclamevrij kijken

©Pexels

Tiktok reclamevrij reclames app abonnement advertenties blokkeren
2 oktober 2023 om 21:36
Laatste update: 3 oktober 2023 om 01:00

In navolging van YouTube lijkt ook TikTok nu te komen met een abonnement waarmee je de app zonder reclames kan gebruiken.

Voor wie zich mateloos stoort aan de vele reclames op TikTok, is er straks een simpele oplossing: een abonnement waarmee je de app advertentievrij kan gebruiken. TikTok is bezig met het testen van dit nieuwe premium-abonnement onder de eerste Amerikaanse gebruikers. Op een nieuw screenshot is het bedrag van 4,99 dollar per maand te zien. Het abonnement lijkt nog niet in Nederland te worden getest.

TikTok heeft de nieuwe optie nog niet officieel aangekondigd. Daardoor zou de prijs nog kunnen veranderen. Abonnees krijgen geen reclames die door TikTok zelf worden geserveerd te zien, maar ze kunnen nog altijd gesponsorde video's van influencers tegenkomen.

YouTube Premium

YouTube schrapte onlangs zijn goedkoopste abonnement voor reclamevrij kijken, genaamd Premium Lite, dat in Nederland 7 euro per maand kostte. Wil je nu in Nederland YouTube zonder reclames kijken, dan betaal je voor het Premium-abonnement maar liefst 12 euro per maand. 

X, voorheen Twitter, zou binnenkort ook komen met een nieuw abonnement, waarbij de app geheel zonder advertenties is te gebruiken. Het huidige abonnement, dat de onhandige naam X Premium heeft, toont gebruikers 50 procent minder advertenties in hun feed.

Lees ook: Universiteit start met opleiding tot influencer