Odido biedt vanaf nu internet en tv aan via Delta-glasvezel

©Unsplash

odido t-mobile delta fiber glasvezel internet tv
4 oktober 2023 om 12:33

Internet en tv van Odido is vanaf vandaag ook beschikbaar in de gebieden waar glasvezel van Delta Fiber beschikbaar is. De twee partijen kondigden eerder dit jaar een samenwerking aan.

Het aanbod van glasvezel wordt steeds groter in Nederland, maar vaak wordt de verbinding maar door één partij aangelegd. Klanten zijn dan soms alsnog beperkt tot maar één aanbieder, al worden aansluitingen steeds verder opengesteld. De volgende stap wordt nu gezet door Odido en Delta, zoals eerder dit jaar beloofd.

Vanaf vandaag kunnen de eerste huishoudens in het Delta Fiber-gebied internet en tv via Odido afsluiten. De komende periode komt die mogelijkheid beschikbaar voor 1,3 miljoen huishoudens in Delta-gebied. Via het glasvezelnetwerk van Delta zijn up- en downloadsnelheden tot 1 Gigabit per seconde mogelijk.

Voordelig stapelen

Voor bijvoorbeeld mobiele gebruikers van Odido in het Delta-gebied kan de stap voordelig uitpakken. Odido biedt net zoals veel concurrenten stapelkorting voor gebruikers die zowel een vast als mobiel abonnement afsluiten.

Odido heeft ook eigen glasvezelverbindingen in Nederland, en gaat ook internet aanbieden via het netwerk van Glaspoort, de samenwerking tussen KPN en pensioenuitvoerder APG. Daarmee wil Odido op termijn zorgen dat zijn internet- en tv-diensten voor vrijwel alle Nederlandse huishoudens en bedrijven beschikbaar komen. Nu staat dat aantal al op 6 miljoen, stelt het bedrijf.

Lees meer nieuws over glasvezel.