©Bright

iphone 15 ios update apple iphone15 warmte warm heat gate

iPhone 15 niet meer oververhit: opgelost met de nieuwste iOS-update

4 oktober 2023 om 19:23
Laatste update: 5 oktober 2023 om 10:54

Apple heeft woensdagavond een update van iOS uitgebracht die het probleem met de oververhitting van de iPhone 15 moet oplossen.

Lees ook: Nieuwe iOS-update maakt iPhone 15 niet langzamer

De nieuwe update, iOS 17.0.3, fixt volgens Apple het probleem waardoor 'de iPhone mogelijk warmer dan verwacht' kon worden. Apple gaf afgelopen weekend al aan dat het warmteprobleem deels werd veroorzaakt door een fout in iOS 17 en dat het werkte aan een update om het te repareren.

Daarnaast kunnen bepaalde codes in apps van derden ook de temperatuur van de iPhone 15 doen oplopen. Apple werkt samen met appontwikkelaars aan oplossingen. Zo bracht Instagram al een update van zijn iOS-app uit.

Tot 46 graden Celsius

Gebruikers van de iPhone 15 klaagden sinds de release op 22 september dat hun nieuwe telefoon snel veel te warm werd. In video's waren metingen te zien dat de iPhone 15 soms temperaturen van wel 46 graden Celsius had. Sommige gebruikers vonden de behuizing te heet om met hun handen vast te pakken en gebruikten de iPhone 15 alleen met een hoesje.

'Komt niet door titanium'

Volgens Apple hebben de warmteproblemen niets te maken met de nieuwe titanium behuizing in de iPhone 15 Pro en Pro Max. Het bedrijf beweert dat het nieuwe ontwerp juist voor een betere warmteafvoer zorgt dan voorgaande iPhones met een frame van roestvrij staal.

De software-update beperkt volgens Apple de chip in de iPhones niet, waardoor de prestaties niet minder zouden worden. Na de eerste benchmarks lijkt dat te kloppen: de iPhone 15 zou niet minder snel zijn na de installatie van iOS 17.0.3.

Meer klachten

Sommige iPhone 15-gebruikers hebben intussen last van een ander euvel: dat de speaker in hun telefoon begint te kraken of te ratelen bij hoge volumes. 

Verder meldden sommige Apple-gebruikers problemen met het gebruik van de iPhone 15 in hun auto via Apple CarPlay. BMW-rijders moeten het meeste oppassen, want de draadloze lader in sommige BMW's blijkt de NFC-chip in de iPhone 15 stuk te maken.

Lees meer iPhone 15-nieuws.