Cyberpunk 2077 krijgt een live-action serie: door de makers van Mr Robot

©CD Projekt Red

Cyberpunk 2077 film serie science fiction netflix
5 oktober 2023 om 19:38
Laatste update: 5 oktober 2023 om 19:58

CD Projekt Red, de ontwikkelaar van Cyberpunk 2077, heeft een 'live-action project' gebaseerd op de populaire sciencefiction-game aangekondigd.

Het gamebedrijf werkt voor de live-action film of serie die zich afspeelt in de wereld van Cyberpunk 2077 samen met het productiebedrijf Anonymous Content, dat eerder bijvoorbeeld Mr. Robot en True Detective maakte. CD Projekt Red zegt dat er nog wordt gezocht naar een scenarioschrijver om een 'gloednieuw verhaal te vertellen dat zich afspeelt in de wereld van Cyberpunk 2077'.

Ruim 25 miljoen keer verkocht

Cyberpunk 2077 kende eind 2020 een erg stroeve start, maar na een reeks patches zijn de reviews van de game een stuk positiever geworden. Van het spel zijn meer dan 25 miljoen exemplaren verkocht. Onlangs verscheen een nieuwe uitbreiding, die al 3 miljoen keer is verkocht.

Vorig jaar kwam Netflix al met de anime-serie Cyberpunk Edgerunners, wat een prequel van de game was. Welke streamingdienst de live-action versie zal aanbieden, is nog niet bekend.

Nieuwe Cyberpunk-game

CD Projekt Red maakte een jaar geleden bekend dat het werkt aan een nieuwe Cyberpunk-game, met de codenaam Orion. De ontwikkeling daarvan begint in 2024.

Lees meer game-nieuws.