©KPN

kpn glasvezel internet 4 gbps heel snel

KPN komt met snelste internet in Nederland: 4 Gbps

9 oktober 2023 om 11:27
Laatste update: 9 oktober 2023 om 18:26

KPN biedt binnenkort een glasvezelabonnement aan met een vier keer hogere maximumsnelheid dan nu: 4 Gbps, zowel up als down.

Het maximum voor glasvezelverbindingen van KPN voor consumenten ligt nu op 1 Gbps up- en downloaden, net zoals bij de meeste concurrenten op de glasvezel. Alleen Delta bood sommige klanten al een 2 Gbps-abonnement. Bij KPN komt er vanaf 23 oktober een nieuwe maximumsnelheid bovenop, met dus 4 Gbps zowel up als down. Dat abonnement kost maandelijks 15 euro meer dan het 1 Gbps-abonnement.

De prijs voor het duurste KPN-abonnement komt daarmee op 67,50 euro per maand. Het 1 Gbps-abonnement kost na de recente prijsverhoging 52,50 euro per maand. Daarnaast biedt KPN ook nog abonnementen met 100 en 200 Mbps up en down, voor respectievelijk 42,50 en 50 euro per maand.

Nieuw modem op recente verbindingen

Klanten die de nieuwe maximumsnelheid willen, krijgen van KPN het Box 14-modem. Het 1 Gbps-abonnement is de afgelopen tijd voorzien van het Box 12-modem. Box 14 heeft net als dat modem Wi-Fi 6: routers met de snellere draadloze standaard Wi-Fi 7 verschijnen binnenkort pas en zijn nog vrij kostbaar. Vermoedelijk zullen de meeste klanten vooral met een bedrade verbinding van de hoogste snelheid kunnen profiteren.

Het 4 Gbps-abonnement is volgens KPN beschikbaar voor alle glasvezelklanten die sinds 2021 zijn aangesloten op het nieuwste glasvezelnetwerk van KPN. Dat netwerk is voorzien van de XGS-PON-technologie die nodig is voor de hogere snelheden. Die verbindingen zijn op termijn zelfs geschikt voor 10 Gbps up en down. Het is niet bekend wanneer KPN oudere glasvezelverbindingen gaat upgraden naar XGS-PON.

Lees meer nieuws over glasvezel.