©Unsplash/Podium

maarten reijnders boek xs4all internet nederland bright podcast

'We hebben ons internet te danken aan hackers'

11 oktober om 16:51

XS4ALL was de eerste internetprovider van Nederland. Geen groot bedrijf, maar een groepje hackers. Maarten Reijnders schreef er een boek over, wij praten met hem over de unieke internetgeschiedenis van Nederland.

Luister op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts of ART19. Of in je favoriete podcast-app natuurlijk!

Maarten Reijnders was jarenlang onze collega bij Bright, vandaag is hij te gast vanwege zijn nieuwe boek: De hackers die Nederland veranderden – De spannende geschiedenis van XS4AL. De geschiedenis van de eerste internetprovider leest als een jongensboek. Met Maarten bespreken we de totstandkoming van dat boek, en waarom het leuk en belangrijk is om de Nederlandse internetgeschiedenis te leren kennen.

Verder in deze aflevering: goed nieuws voor Google-speakers, een nieuwe PS5 en glasvezel wordt ineens veel sneller.

Sponsor: Krijg 60 procent korting op een abonnement op Incogni, een dienst die je online-privacy verbetert. Incogni laat jouw gegevens verwijderen bij datahandelaren. Ga naar: incogni.com/bright

Luister de Bright Podcast.

Tips uit deze aflevering:

Serie: 1985, een Belgische serie die is geïnspireerd op een reeks waargebeurde, gewelddadige overvallen door de Bende van Nijvel. De serie richt zich op het perspectief van de slachtoffers van de aanvallen, waarvan de daders nog steeds niet gevonden zijn. Te zien op NPO Start en NLZiet.

Serie: Lupin seizoen 3 op Netflix. De charmante Franse meesterdief is terug. Assane Diop wordt gespeeld door Omar Sy (Intouchables). Diop laat zich constant inspireren door de boeken over de dief Lupin. Dit seizoen wordt dat stukken spannender en dodelijker dan voorheen, maar toch weet de serie de lichte, geestige toon te behouden, knap gedaan.

Vacature: Bright zoekt jong talent! Heb je een tik voor tech en een scherpe pen? Meld je dan aan en wie weet kom jij ons team versterken.