Hue-rivaal Nanoleaf heeft nu ook spotjes en opvallende design-lampen

©Nanoleaf

nanoleaf philips hue concurrent gu10 spotjes designlampen matter lampen
13 oktober 2023 om 11:13

Philips Hue-concurrent Nanoleaf breidt zijn aanbod uit met nog meer traditionele lampen, zoals inbouwspots en traditionele GU10-spotjes en designlampen. Helemaal mooi: het werkt allemaal met Matter.

Nanoleaf kwam in de zomer al met fraaie nieuwe lichtstrips en het aanbod wordt weer verder uitgebreid. Vanaf vandaag verkoopt het bedrijf twee nieuwe soorten spotjes. Aan de Essentials-lijn met 'ouderwetse' lampen zijn nu ook slimme GU10-spotjes toegevoegd. Veelkleurig, past in elke GU10-fitting en werkt met HomeKit, Google Home en Matter. Kost 20 euro per stuk, 50 euro voor drie, 90 euro voor 6 en 170 euro voor 12.

Verder nieuw zijn inbouwspots inclusief klemmend armatuur, die in standaardgaten van 75-85 millimeter passen. Ook deze spots zijn veelkleurig, werken met Apple HomeKit, Google Home en Matter en hoeven dus alleen op de stroom aangesloten te worden. Het klemmende armatuur heeft een witte rand. Per stuk kopsten de spotjes 25 euro, of 90 euro voor een 4-pack.

De reguliere lamp met E27-fitting is er nu ook als Matter-uitvoering, voor 20 euro per stuk. Er zijn ook versies met de minder gangbare B22-fitting, ook voor 2 tientjes.

Dan zijn er ook nog lampen in samenwerking met designmerk Umbra. De Cono Portable is lamp in grijs of in bruin met veelkleurig licht en een accuduur tot 4 uur. De lamp kan ook via Matter worden bediend, en op verschillende manieren worden neergezet. De Cup Smart Lamp is een bureaulamp met ingebouwde pennenbak met dimknop, ook met veelkleurig licht en Matter-ondersteuning. Deze lamp is er alleen in zwart en kost 150 euro.

Lees meer nieuws over smart home.