© WhatsApp

WhatsApp laat je binnenkort inloggen met twee accounts op één telefoon

WhatsApp laat je binnenkort inloggen met twee accounts op één telefoon

19-10-2023 11:29

WhatsApp laat je binnenkort twee accounts inloggen op één mobiele app. Hierdoor ben je te appen op twee telefoonnummers zonder je door bochten te wringen.

Meta-baas Mark Zuckerberg liet de functie donderdag zien op zijn Facebook-pagina. Volgens hem wordt de ondersteuning voor twee accounts 'binnenkort' toegevoegd.

Er zijn al manieren om twee WhatsApp-accounts op één telefoon te beheren, maar ze zijn vrij omslachtig. Op Android-telefoons moet je dan een alternatieve app installeren, zodat je feitelijk twee WhatsApps had. Op iPhones kun je één nummer inloggen in WhatsApp en de ander in WhatsApp Business - maar je tweede nummer verschijnt dan in de app als zakelijk account.

Door twee accounts officieel te ondersteunen, gaat dat een stuk simpeler worden. Bij het openen van de app krijg je simpelweg de vraag welk account je wil gebruiken, waarna je de juiste chats te zien krijgt.

Twee simkaarten

Voor het gebruik van twee accounts heb je wel twee telefoonnummers nodig. Dat kan op een Android-toestel via multisim, of door op een iPhone een eSim naast een reguliere simkaart te installeren.

Recent introduceerde WhatsApp ook de nieuwe Kanalen-functie, waarmee je allerlei organisaties en bekende mensen kunt volgen. Sinds deze week zit Bright ook op WhatsApp Kanalen.