Deze iOS-widget helpt je een nieuwe taal te leren

© Christian Selig

pixel pals language pal taal leren widget
20 oktober 2023 om 08:54

De iOS-app Pixel Pals laat je een speciale widget op het iPhone-scherm plaatsen, die je helpt om tussendoor een taal te leren.

Pixel Pals is een app waarin je een digitaal huisdier in de Dynamic Island van je iPhone 14 Pro of nieuwer kunt tonen. Het idee is simpel: een soort tamagotchi voor je iPhone.

Met de nieuwe widget Language Pal verschijnt er een klein hulpmiddel tussen je iPhone-widgets waarmee je een door jou ingestelde taal kunt leren. Je ziet woorden in een andere taal en moet de betekenis raden, waarna je ziet hoeveel je er goed had.

Tussendoor een taal leren

Zo complex als een app gemaakt om talen te leren is het niet, maar Language Pal heeft één leuk voordeel: omdat hij tussen je widgets staat, stuit je er soms op als je net tussen apps aan het wisselen was. Zo raak je op weg naar Instagram misschien wel afgeleid en vijzel je jouw taalkennis bij.

Op het moment werkt Language Pal met Frans, Spaans, Italiaans, Japans, Chinees, Duits, Arabisch, Koreaans, Hindi en Canadees-Engels.

Apollo

Pixel Pals is ontwikkeld door Christian Selig, die eerder wereldwijd succes had met de Reddit-app Apollo. Deze viel ook bij Apple in de prijzen, maar werd later noodgedwongen uit de App Store gehaald omdat Reddit geld wilde vragen van app-makers. Het conflict tussen Selig en Reddit leidde uiteindelijk tot grote protesten op de site, waar meerdere communities tijdelijk op zwart gingen.

Lees meer iPhone-nieuws