© Sony

Batterij van je oordoppen leeg? Laad ze op met een PlayStation-controller

Batterij van je oordoppen leeg? Laad ze op met een PlayStation-controller

21-10-2023 17:25 Laatste update: 23:01

Afgelopen zomer kondigde Sony samen met zijn nieuwe handheld, de PlayStation Portal, ook nieuwe draadloze koptelefoons en oordopjes aan, speciaal ontwikkeld voor de PlayStation 5. Sony werkt aan nieuwe manieren om die oordoppen te bewaren en op te laden door ze in PlayStation-controllers te stoppen.

Dat blijkt uit een nieuwe patentaanvraag die Sony heeft ingediend. Daarin wordt beschreven hoe toekomstige controllers van PlayStation uitgerust kunnen worden met een oplaadpoort voor oordopjes. Tegelijkertijd zouden die gebruikt kunnen worden om de apparaten te koppelen. In de patentaanvraag zegt Sony dat het koppelen via de controller in plaats van de spelcomputer mogelijk een betere audioverbinding kan creëren. 

De Pulse Explore, de nieuwste oordopjes van PlayStation en de eerste ooit speciaal gemaakt voor de gameconsole, worden verkocht met een doosje waarin je ze kan opladen. Als Sony het mogelijk maakt om ze ook in de controller op te laden, zal het misschien mogelijk worden om de Explore ook zonder dat doosje te kopen. Misschien kan dat zelfs het prijskaartje van 220 euro iets verlagen.

Nieuwe controllers

Het is nog niet bekend hoe de controllers, als ze echt uitkomen, eruit zullen zien. In de patentaanvraag worden vier potentiële ontwerpen naar voren geschoven. Ook wordt vermeld dat ze nog altijd alle functionaliteiten van de huidige DualSense-controllers zullen krijgen, zoals de touchpad en de drukgevoelige triggers.

In drie van de versies zou de laadcompartimenten voor de oordopjes zich middenin de controller bevinden, achteraan aan de bovenkant van het apparaat. Bij de vierde versie zou zich in elk van de handvatten van de controller een compartiment bevinden. 

De Pulse Explore-oordopjes werden in augustus aangekondigd, samen met de koptelefoon Pulse Elite en de handheld Playstation Portal. Het is de eerste keer dat Sony oordopjes uitbrengt speciaal voor de PlayStation. Speciaal aan de Explore en de Elite is dat ze met behulp van AI omgevingsgeluid wegfilteren. 

PlayStation Link

Beide apparaten ondersteunen PlayStation Link, de nieuwe verbindingstechnologie van Sony. Met die technologie kunnen de producten naadloos van een PlayStation 5 naar een Portal springen en vice versa. Ook zal het makkelijk zijn om te wisselen tussen game-apparaten en een gekoppelde telefoon.

Blijf op de hoogte van het belangrijkste tech-nieuws via ons nieuwe WhatsApp-kanaal.