'Geen nieuwe Macs of iPads meer dit jaar'

© Pixabay

apple mac ipad computer nieuw ming-chi kuo analist
22 oktober 2023 om 23:56

Apple zal dit jaar waarschijnlijk geen nieuwe Macs of iPads aankondigen. Dat is althans wat de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo denkt. Met de voorspelling weerspreekt hij andere analisten, die binnenkort nieuwe iPad-modellen verwachten.

Kuo voorspelde in september al dat Apple dit jaar geen nieuwe MacBooks met de M3-chip zal uitbrengen. Dat is de nieuwste chip van Apple die door fabrikant TSMC geproduceerd zal worden met nieuwe technieken, waardoor die tot 35 procent efficiënter kan worden dan de huidige M2-chips.

Deze week deed de analist er nog een schepje bovenop, door te voorspellen dat de 24-inch iMac dit jaar geen nieuwe versie zal krijgen. Alle andere desktop Macs kregen eerder dit jaar al updates.

Ook geen nieuwe iPads

Volgens Kuo hoeven we dit jaar ook geen nieuwe iPad-modellen verwachten. Dat is opvallend, want dit jaar heeft het bedrijf uit Cupertino nog geen nieuwe versie uitgebracht. De laatste keer dat een aantal iPad-modellen geüpgraded werden, was in oktober vorig jaar. Als Kuo’s voorspellingen blijken te kloppen, zal dit het eerste jaar in de geschiedenis van de iPad zijn dat er geen nieuwe versies zijn uitgekomen.

De bekende analist spreekt andere analisten rechtsreeks tegen met deze voorspelling. Vorige week voorspelden zowel Supercharged als 9to5Mac dat Apple afgelopen week week nieuwe modellen van de iPad zou aankondigen, wellicht op 17 oktober. Uiteindelijk gebeurde dat niet. 

Wie is Ming-Chi Kuo?

Ming-Chi Kuo is een bekende analist en insider in de wereld van Apple-producten en -technologie. Hij staat bekend om zijn nauwkeurige voorspellingen en inzichten over toekomstige Apple-producten en -strategieën. Kuo werkte vroeger als analist bij KGI Securities, een financieel dienstverleningsbedrijf in Taiwan, waar hij zich specialiseerde in het volgen van de activiteiten van Apple en andere technologiebedrijven. 

Kuo's analyses en voorspellingen zijn gewild bij investeerders, tech-liefhebbers en de media vanwege zijn vermogen om informatie over aankomende Apple-producten en -ontwikkelingen te onthullen op basis van informatie uit de toeleveringsketen. Hij heeft vaak correcte voorspellingen gedaan over zaken als nieuwe iPhone-modellen, MacBooks, iPads, en andere Apple-producten. Ook deelt hij regelmatig inzichten in de strategieën van Apple.

Blijft op de hoogte van het tech-nieuws: volg ons WhatsApp-kanaal.