©Apple

apple event 30 oktober 31 macbook imac ipad

Apple komt volgende week tóch met nieuwe producten: dit kun je verwachten

24 oktober 2023 om 18:46
Laatste update: 24 oktober 2023 om 22:15

Apple houdt volgende week een event waarop het nieuwe producten aankondigt. De presentatie vindt plaats in de nacht van 30 op 31 oktober. Waar komt Apple mee?

Apple houdt vaker events in oktober en ook dit jaar komt er alsnog een productpresentatie, bijna aan het einde van de maand. Voor Nederlanders wordt het wel een latertje, want het online event vindt plaats om 1 uur 's nachts. Dat is dus in de nacht van maandag 30 op dinsdag 31 oktober. Vlak voor Halloween en net op tijd voor Apple's bekendmaking van zijn kwartaalcijfers op 2 november.

Nieuwe iMac en MacBook Pro

Apple-analisten spraken elkaar de laatste weken tegen over of Apple dit jaar nog met nieuwe Macs en iPads zou komen. Op het oktober-event wordt een nieuwe iMac met M3-chip verwacht, zijn eerste 3 nanometer chip voor computers. De eerste twee generaties M-chips zijn 5 nanometer. Hierbij geldt: hoe kleiner, hoe sneller.

Waarschijnlijk onthult Apple ook vernieuwde versies van de MacBook Pro, voorzien van M3 Pro en Max-chips. Volgens Bloomberg-journalist Mark Gurman zijn de nieuwe high-end MacBook Pro's 'al in massaproductie' en worden ze 'waarschijnlijk binnenkort geleverd'. "Ik twijfel er niet aan dat deze volgende week worden aangekondigd", aldus Gurman.

'Scary Fast'

De uitnodiging bevat, zoals bij elk Apple-event, een slogan en dat is dit keer: 'Scary Fast'. Dat slaat ongetwijfeld op de nieuwe chips. Apple geeft ook een andere hint die duidt op nieuwe Macs: op de pagina over het event verandert het Apple-logo in het Finder-pictogram van de Mac.

Nieuwe iPads

Ondanks dat Apple regelmatig in oktober nieuwe iPads uitbrengt, zouden de nieuwe iPad-modellen volgens Bloomberg pas komend voorjaar worden aangekondigd. Dan worden nieuwe uitvoeringen van de iPad Mini, de iPad Air en de instap-iPads verwacht. Ook zou later in 2024 een vernieuwde iPad Pro met een oled-scherm verschijnen.

Er is wel een ander nieuw Apple-product dat je met de iPad kan gebruiken: de Apple Pencil met USB-C.

Lees meer Apple-nieuws