©Unsplash

WhatsApp test extra profielfoto: een voor vrienden, de ander voor de rest

WhatsApp test extra profielfoto: een voor vrienden, de ander voor de rest

01-11-2023 11:58

We gebruiken WhatsApp veel, zowel privé als zakelijk. Dan kunnen twee profielfoto's van pas komen, want misschien wil je niet dat je baas die stomdronken foto ziet.

WhatsApp vermeldt in zijn nieuwste bètaversie een 'alternate profile'-foto, meldt WABetaInfo. Die site zoekt in testversies van WhatsApp naar nieuwe functies, die vaak binnen enkele weken tot maanden voor iedereen beschikbaar zijn.

Het is nu al mogelijk om op WhatsApp in te stellen wie je profielfoto mag zien: iedereen, alleen je contacten, alle contacten behalve handmatige uitzonderingen of niemand. Straks komt naar nog de optie bij: de 'alternatieve profielfoto'. Die wordt zichtbaar voor gebruikers die je normale foto niet mogen zien.

Twee foto's: zakelijk en privé

Met de nieuwe functie kun je dus vrijer zijn in de keuze van je profielfoto voor vrienden. Ga er feestend op, met je kinderen of je huisdieren: net hoe je wil overkomen naar je vrienden.

De alternatieve foto kan dan zakelijk zijn, voor gesprekken met docenten, klanten of cliënten, de baas: noem maar op. Zo hoef je straks niet meer te kiezen tussen een veilige maar saaie of een leuke maar riskante profielfoto.

Het is nog niet bekend wanneer de functie beschikbaar komt. Wel zou de functie volgens WABetaInfo goed van pas komen bij een andere aanstaande vernieuwing: gebruikersnamen. Nu vindt je elkaar op WhatsApp via een telefoonnummer, dus is je account sowieso relatief privé. Straks wordt het ook mogelijk om een gebruikersnaam in te vullen, en kan iedereen je via die naam vinden. Dan kun je via de alternatieve profielfoto ook garanderen welke foto vreemden zien.

Lees meer nieuws over WhatsApp.