Netflix-abonnement met reclames slaat aan: abonnee-aantal groeit als kool

© Unsplash

netflix abonnement advertenties reclame 15 miljoen update goedkoop
1 november om 22:33
Laatste update: 1 november om 22:36

Het goedkope Netflix-abonnement met reclameblokken is een jaar na de lancering behoorlijk populair. Vooral de laatste zes maanden is er een groot aantal abonnees bijgekomen.

Het goedkopere Netflix-abonnement met advertenties werd vorig jaar november in de eerste reeks landen gelanceerd. In Nederland kun je er nog geen gebruik van maken. In mei, een half jaar na de lancering, passeerde het reclame-abonnement al de grens van 5 miljoen gebruikers. Nog eens zes maanden later is de groei in een stroomversnelling terechtgekomen. Netflix met ads heeft nu 15 miljoen gebruikers, meldt de streamingdienst.

Flink goedkoper

Het reclame-abonnement kost in de VS 6,99 dollar per maand, een stuk minder dan de 11,99 dollar voor het goedkoopste 'normale' abonnement. Hoewel je zou denken dat het kijken naar 4 minuten commercials per uur veel gebruikers zou afschrikken, is een abonnement met reclames ook bij concurrent Disney+ al zeer populair.

De stijgende prijzen van streaming-abonnementen en een strengere aanpak van het delen van accounts hebben mogelijk bijgedragen aan de populariteit van de goedkopere reclame-abonnementen.

Ook downloads en reclamevrije afleveringen

Volgens Netflix krijgen klanten van het abonnement met advertenties binnenkort wat extra functies. Ze kunnen films en series ook downloaden, iets wat tot nu toe alleen was weggelegd voor mensen met een duurder abonnement. 

Netflix heeft ook een cadeautje voor gebruikers die bingewatchen, het kijken van een groot aantal afleveringen na elkaar. Zij krijgen een advertentievrije aflevering, om de vier afleveringen die ze bekijken.

Nog niet in Nederland

Het abonnement werd ook een half jaar geleden al geüpgraded. Tijdens de eerste zes maanden kon je maximaal in 720p kijken. Dat werd tijdens het voorjaar verhoogd naar 1080p. Gebruikers kunnen sindsdien ook naar twee gelijktijdige streams kijken.

Netflix met reclames is beschikbaar in een aantal landen in Amerika, Azië en Europa. In Nederland is dit abonnement nog niet beschikbaar. Het is nog niet bekend of en wanneer Netflix het reclame-abonnement in ons land uitbrengt.

Lees meer nieuws over streamingdiensten.