Deze e-bike heeft een enorme actieradius: na 400 km weer aan de lader

©Fiido

elektrische fiets e-bike grote accu batterij actieradius
5 november 2023 om 22:40
Laatste update: 6 november 2023 om 23:48

De Fiido Titan is een reus van een e-bike. Niet alleen de elektrische fiets zelf is flink uit de kluiten gewassen, ook de actieradius is fors: maximaal 400 kilometer.

LEES OOK: Je e-bike waarschuwt binnenkort automatisch auto's om je heen

Er zijn meer e-bikes met een extra accu om je rijbereik te vergroten. Maar fabrikant Fiido doet daar een schepje bovenop: de nieuwe e-bike Titan is uit te rusten met drie accu's. De eerste verwisselbare batterij zit in de onderbuis, de andere twee plaats in je een rek achterop de fiets. Met drie volle accu's krijg je tot maximaal 400 kilometer trapondersteuning.

Met deze e-bike kun je dus van Amsterdam naar de Duitse stad Hannover of naar Noord-Frankrijk fietsen zonder dat je een stopcontact nodig hebt. Als je kiest voor de goedkoopste versie met één 696 Wh-accu, dan is de actieradius 135 kilometer. 

De e-bike is er met trapondersteuning tot 25 km/u of 45 km/u. In dat laatste geval is het een speed-pedelec. De e-bike heeft een 750W-achternaafmotor en negen versnellingen.

In de stuurpen zit een schermpje waarmee je onder meer de vijf ondersteuningsniveaus kunt bedienen. Via de app of door een code in te voeren kun je de batterij vergrendelen en ontgrendelen. De e-bike is geschikt voor mensen met een lengte tussen 1,55 en 2,10 meter.

Tot 200 kg

De Titan weegt zelf net geen 30 kilo en kan tot wel 200 kg dragen. De fiets is uitgerust met hydraulische schokbrekers met een veerweg van 60 mm. De e-bike heeft 26-inch wielen en 4 inch dikke banden. De koplamp is volgens de fabrikant 'zo fel als die op een motorfiets' en het zadel is ontworpen voor cargo e-bikes.

De Fiido Titan is nu te koop vanaf 1699 euro, voor de standaardversie met één batterij. Voor de uitvoering met drie accu's betaal je 2397 euro.

Lees meer nieuws over e-bikes.