©Apple

Apple: 'wacht niet op een 27-iMac met M-chip, gaan we niet maken'

Apple: 'wacht niet op een 27-iMac met M-chip, gaan we niet maken'

06-11-2023 15:35 Laatste update: 16:03

Met een zeldzame open kaart laat Apple zijn klanten weten om niet te wachten op een 27-inch iMac met M3-chip, of andere Apple Silicon: het bedrijf werkt daar niet aan.

Apple kondigde vorige week nieuwe Macs met M3-chips aan: MacBook Pro-modellen en een vernieuwde 24-inch iMac. Vroeger verkocht Apple ook een 27-inch iMac, en mede dankzij aanhoudende geruchten, hoopten fans op een nieuwe 27-inch iMac met Apple Silicon.

Stop met wachten, zegt Apple met een zeldzaam kijkje in zijn planning tegen The Verge. Een PR-medewerker van Apple bevestigt dat Apple geen opvolger zal maken op de 27-inch iMac met Intel-chip die Apple tot 2022 verkocht. In plaats daarvan richt Apple zich op de 24-inch iMac.

Apple: overweeg Studio Display

Wie wel een 27-inch Mac wil, wordt door Apple aangemoedigd om het 27-inch 5K Studio Display te overwegen, gekoppeld aan een Mac mini of Mac Studio. Het Studio Display is er vanaf 1779 euro, de Mac mini begint bij 719 euro en de Mac Studio is er vanaf 2429 euro. De 27-inch iMac begon bij zo'n 2000 euro.

Er waren vorig jaar ook al geruchten dat Apple niet meer werkte aan een iMac met een groter scherm. Met deze bevestiging van Apple lijkt de deur naar zo'n groter model inderdaad gesloten. Apple spreekt echter van 'geen opvolger voor het 27-inch model', dus wie het heel letterlijk neemt, ziet de deur misschien alsnog op een kier staan voor een nóg grotere iMac…

Bekijk ook onze eerste indruk van de M3 MacBook Pro.