©Apple

Apple legt werk aan nieuwe functies stil 'na wildgroei aan bugs'

Apple legt werk aan nieuwe functies stil 'na wildgroei aan bugs'

07-11-2023 19:54 Laatste update: 08-11-2023 13:35

Apple heeft de ontwikkeling van iOS 18 en zijn andere software-updates van volgend jaar nu alweer tijdelijk stopgezet. Dat zou nodig zijn vanwege de vele bugs en problemen in de vroege versies van de systemen. 

Apple heeft vorige week zijn medewerkers laten weten dat de ontwikkeling van de software-updates voor de iPhone, iPad, Mac en andere apparaten van volgend jaar tijdelijk wordt stilgelegd. De reden is dat er eerst veel fouten in de code verholpen moeten worden, meldt Bloomberg op basis van bronnen die bekend zijn met het besluit.

Zo'n vroege pauze in de software-ontwikkeling bij Apple is volgens Bloomberg nog niet eerder voorgekomen. De stap is volgens het persbureau bedoeld om 'de kwaliteitscontrole te behouden na een wildgroei aan bugs in vroege versies'. De fouten kwamen aan het licht bij een analyse door het managementteam van Apple.

De pauze in de ontwikkeling geldt niet alleen voor iOS 18, iPadOS 18, macOS 15 en WatchOS 11, die in het najaar van 2024 moeten verschijnen, maar ook voor iOS 17.4, een iPhone-update die rond maart wordt verwacht. 

Nieuwe functies

Het gevolg kan zijn dat iOS 18 een relatief kleine update wordt met weinig nieuwe functies. Apple moet volgens Bloomberg een evenwicht zien te vinden tussen de wens om nieuwe functies toe te voegen en het soepel laten werken van de besturingssystemen.

Apple heeft nog tot juni om de eerste beta-versies op te leveren. Dan vindt de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie WWDC plaats, waar altijd de eerste testversies van de Apple-updates voor ontwikkelaars verschijnen.

Verwacht wordt dat Apple meerdere AI-functies gaat toevoegen, omdat de iPhone-maker op dit gebied bezig is met een inhaalslag

Lees meer Apple-nieuws.