iOS 17.1 verbetert de batterijduur van oude iPhones maar één iPhone scoort beroerd

© Unsplash

iphone ios 17.1 update batterij batterijduur accu accuduur
28 oktober 2023 om 22:02

Apple heeft eerder deze week de iPhone-update iOS 17.1 uitgebracht. Volgens de eerste tests heeft de iOS-update een positieve impact op de batterijduur van een aantal oudere iPhone-modellen, maar dat geldt niet voor alle oude iPhones.

YouTuber iAppleBytes testte vijf verschillende versies van oudere iPhones die geüpdatet waren met iOS 17.1. Voor de test werd de schermhelderheid op alle apparaten op 25 procent gezet en werd automatische helderheid uitgezet. Alle iPhones gebruikten ook dezelfde instellingen.

Uit de resultaten blijkt dat de batterijduur van de meeste modellen verbeterde na de update, vergeleken met andere versies van iOS 17. Maar niet alle modellen scoorden beter. Twee iPhones deden het zelfs slechter.

15 procent langere batterijduur

iAppleBytes testte de iPhone SE 2020, XR, 11, 12 en 13. Bij de iPhone 12, 13 en SE 2020 steeg de batterijduur aanzienlijk nadat iOS 17.1 was geïnstalleerd. Vooral bij de iPhone 13 was de stijging opmerkelijk: de batterij van dit model ging 15 procent langer mee vergeleken met de vorige versie, iOS 17.03.

Bij de iPhone 11 en XR waren de resultaten minder positief. De batterijen van deze modellen gingen zelfs minder lang mee met de nieuwste versie van iOS. Vooral bij de iPhone 11 is de daling significant. iAppleBytes spreekt zelfs van een 'vreselijk' resultaat. 

Ook belangrijk om te vermelden: hoewel de iPhones 12 en 13 het beter doen met iOS 17.1 dan met iOS 17.03, is de batterijduur nog altijd korter dan bij iOS 16.6.1. Uit eerdere testen van iAppleBytes bleek dat iOS 17 een grote stap terug was voor een aantal oudere modellen, vergeleken met de iOS 16-varianten. 

iOS 17.1

iOS 17.1 is de eerste grote update van iOS 17. Apple heeft een aantal functies toegevoegd, wat bugs gefixt en het stralingsprobleem met de iPhone 12 opgelost. AirDrop-overdrachten kunnen nu via internet verder gaan nadat je buiten het bereik van een ander apparaat komt. Behalve wifi kan je nu ook 4G of 5G gebruiken voor AirDrop-overdrachten. 

Er is nu ook een nieuwe StandBy-modus, waarbij je kan kiezen of het scherm al dan niet altijd aan blijft. Deze functionaliteit werkt alleen bij de iPhone 14 Pro’s en de iPhone 15 Pro’s. Ook Apple Music heeft een update gekregen. Je kan nu liedjes, albums en playlists opslaan als favoriet. Ook krijg je nieuwe liedjes aangeraden die passen bij een afspeellijst. 

Lees meer iPhone-nieuws.