Nieuwe update voor iPhone en Apple Watch: deze problemen zijn nu opgelost

©Unsplash

Update voor iPhone en Apple Watch: deze problemen zijn nu opgelost
7 november 2023 om 23:06
Laatste update: 8 november 2023 om 13:32

Apple heeft dinsdagavond de updates iOS 17.1.1 voor de iPhone en watchOS 10.1.1 voor de Apple Watch uitgebracht. Daarmee zijn een paar fouten en problemen opgelost. 

De iOS-update pakt een probleem rond het draadloos opladen van de iPhone 15 aan en lost een euvel op met de weer-app op het vergrendelscherm. De eerste bug zorgde ervoor dat Apple Pay en andere NFC-functies niet meer werkten op de iPhone 15 na het 'draadloos opladen in bepaalde auto's', aldus Apple. Eigenaren van auto's van BMW en Toyota hadden hier over geklaagd.

Na het plaatsen van hun iPhone op de draadloze lader in hun auto werkte de NFC-chip in het toestel niet meer. Getroffen gebruikers kregen dan de foutmelding 'Kan Apple Pay niet instellen' te zien in de Wallet-app en er was geen manier om dat op te lossen.

Door de bug met de Weer-widget op het vergrendelingsscherm werd sneeuw niet goed weergegeven. Gebruikers kregen in plaats daarvan een leeg bestandspictogram te zien. 

Batterij Apple Watch liep snel leeg

De nieuwe update van watchOS lost een storend probleem op, waardoor de batterij van je Apple Watch veel sneller leeg kon raken. Meerdere gebruikers klaagden over dit batterijprobleem met watchOS 10.1. Hun Apple Watch liep in een halve dag helemaal leeg. Dat moet nu verholpen zijn.

Wifi-probleem met iPhone

Sommige iPhone-gebruikers meldden de afgelopen dagen ook last te hebben van wifi-problemen, maar mogelijk lost Apple dit met de volgende update - iOS 17.2 - pas op. Dat geldt wellicht ook voor een probleem waardoor je iPhone als hij 's nachts wordt opgeladen onverwacht kan herstarten.

De update naar iOS 17.2 wordt in december verwacht en bevat onder andere Apple's nieuwe dagboek-app.

Lees ook: Apple legt werk aan nieuwe functies stil 'na wildgroei aan bugs'