©Nintendo

Nintendo maakt Legend of Zelda-film met echte acteurs

Nintendo maakt Legend of Zelda-film met echte acteurs

8 november om 10:56
Laatste update: 8 november om 13:32

Na het succes van de Super Mario-film werkt Nintendo nu aan een live-actionfilm rond The Legend of Zelda. Nintendo-veteraan Miyamoto produceert de film.

The Super Mario Bros. Movie heeft inmiddels al ruim 1,3 miljard dollar opgehaald. Het is daarmee niet alleen één van de meest succesvolle films van dit jaar, maar ook met afstand de meest succesvolle game-verfilming ooit. En dat smaakt naar meer want Nintendo heeft aangekondigd dat er ook een film rond The Legend of Zelda komt. Het spannende: het wordt dus geen animatiefilm zoals bij Mario, maar een live-actionfilm met echte acteurs.

Dan komt de film met zijn thema's en vormgeving direct in de categorie Lord of the Rings en Game of Thrones. Over de precieze invulling blijft Nintendo nog vaag: worden bijvoorbeeld jonge acteurs gebruikt, omdat Zelda en Link in de games ook vrij jong zijn? En wordt een bestaand verhaal verfilmd, zoals bijvoorbeeld bij de serie rond The Last of Us, of krijgt de film een nieuw verhaal?

Bekende makers, al een tijdje in ontwikkeling

Shigeru Miyamoto, geestelijk vader van zowel de Mario- als Zelda-games, schrijft op Xdat hij zelf al een paar jaar aan de film werkt. "Het zal nog even duren voordat de film af is, maar ik hoop dat jullie ernaar uitkijken om hem te zien", aldus de inmiddels 70-jarige Japanner.

Miyamoto doet het niet alleen: de co-producent is Avi Arad, eerder CEO en oprichter van Marvel Studios. Arad is al twintig jaar actief in Hollywood en heeft relevante ervaring met films als Spider-Man en X-Men: ook verfilmingen van geliefd bronmateriaal, comics in dat geval.

De Zelda-film wordt geregisseerd door Wes Ball, bekend van Maze Runner en Kingdom of Planet of the Apes. Het scenario is van de hand van Derek Connolly, die eerder onder meer het script voor Jurassic World schreef.

Nintendo als breder entertainment-bedrijf

De plannen van Nintendo passen in het voornemen van het bijna 135-jarige bedrijf om een 'breder entertainmentbedrijf' te worden. Naast games en films heeft Nintendo immers ook al eigen delen in pretparken.

"Door zelf de visuele inhoud van Nintendo-merken te produceren, creëert Nintendo nieuwe mogelijkheden om mensen van over de hele wereld toegang te geven tot de entertainmentwereld die Nintendo heeft gebouwd, op andere manieren dan via spelcoputers", aldus Nintendo. "Door diep betrokken te raken bij de filmproductie met als doel om een glimlach op ieders gezicht te toveren door middel van entertainment, zal Nintendo zijn inspanningen voortzetten om uniek entertainment te produceren en het aan zoveel mogelijk mensen te leveren."

Lees meer nieuws over games.