©Android Headlines

Samsung komt met deze nieuwe goedkope smartphones: zijn ze het wachten waard?

Samsung komt met deze nieuwe goedkope smartphones: zijn ze het wachten waard?

08-11-2023 20:50 Laatste update: 20:59

Als je op zoek bent naar een betaalbare smartphone, dan kun je misschien beter nog even wachten. Binnenkort komt Samsung met twee nieuwe goedkope Galaxy A-telefoons, waarover al veel is uitgelekt. 

Na alle leaks en teasers van de high-end Galaxy S24-telefoonreeks, die in januari wordt verwacht, is het nu de beurt aan de nieuwe goedkope smartphones van de Zuid-Koreaanse fabrikant: de Galaxy A15 en A25. De Galaxy A-lijn is voor Samsung minstens zo belangrijk als de Galaxy S-serie. De Galaxy A14 verkocht bijvoorbeeld beter dan de Galaxy S23. Het was zelfs Samsungs meest verkochte smartphone-model in de eerste helft van dit jaar.

Over de nieuwe Galaxy A15 en A25 is de laatste weken meer naar buiten gekomen. Vandaag is de A25 zelfs al gecertificeerd door de Amerikaanse toezichthouder FCC. Hoog tijd dus om de geruchten voor je op een rij te zetten.

Galaxy A25

De Galaxy A25 wordt een betaalbaar mid-range toestel. De telefoon krijgt een 6,44 inch oled-scherm, een Exynos 1280-chip, 8 GB werkgeheugen, drie camera’s achterop, waaronder een 50 megapixel camera, en een 13 megapixel selfiecamera in een U-vormige notch. Het toestel zou net als de voorganger A24 een grote 5500 mAh-batterij hebben en bedraad opladen gaat met 25W. De A25 heeft een vingerafdrukscanner in de aan/uit-knop en een microsd-card-slot.

De Galaxy A25 verschijnt volgens uitgelekte renders in zwart, blauwgrijs, groen en lichtblauw. De achterkant is interessant, want die bevat een nieuw structuurpatroontje. Dat zal misschien niet bij iedereen in de smaak vallen. Het is afwachten hoe dit ontwerp in de praktijk uitpakt. De A25 zou tussen 250 en 300 euro gaan kosten.

Je kunt vier grote Android-upgrades en vijf jaar aan beveiligingsupdates verwachten. Dat is een prima update-belofte voor een smartphone in deze prijsklasse. Het toestel werkt met Android 14 en One UI 6.0 of 6.1 en komt waarschijnlijk pas na de feestdagen op de markt. Mogelijk gebeurt dat in januari of in februari rond het jaarlijkse Mobile World Congress in Barcelona. 

Galaxy A15

De Galaxy A15 wordt een echte budget-telefoon, maar lijkt toch wat specs met de A25 te delen. De A15 zou een 6,5 inch scherm met 90 Hz-verversing krijgen. Mogelijk is het dit keer een oled-scherm, terwijl de voorganger A14 nog een lcd-scherm had. De chip zou de MediaTek Dimensity 6100+ zijn en er is keuze uit 4 of 6 GB werkgeheugen en tot 128 GB opslag. 

De A15 krijgt ook drie camera’s aan de achterkant, waaronder een 50 mp-hoofdcamera, en voorop een 13 mp-selfiecamera. Het toestel heeft een 3,5 mm-koptelefoonaansluiting en ook een batterij van 5000 mAh.

De Galaxy A15 lijkt maar in twee kleuren op de markt te komen: blauw en zwart. Het verwachte prijskaartje? Iets meer dan 200 euro.  

Lees meer nieuws over smartphones.