©Sony

PS5 nu 46,6 miljoen keer verkocht, ook Spider-Man 2 blijft heel populair

PS5 nu 46,6 miljoen keer verkocht, ook Spider-Man 2 blijft heel populair

09-11-2023 13:19

Sony heeft tot nu toe 46,6 miljoen exemplaren van de PlayStation 5 verkocht. En de game Spider-Man 2 blijkt ook na bijna 2 weken nog zeer populair, met nu 5 miljoen verkochte exemplaren.

Het afgelopen kwartaal verkocht Sony net geen 5 miljoen exemplaren van de PlayStation 5, blijkt uit de nieuwste kwartaalcijfers van het bedrijf. Die 4,9 miljoen zijn er 23 procent meer dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Toch heeft Sony hele grote plannen voor het eind van dit jaar: het bedrijf wil binnen dit financiële jaar in totaal 25 miljoen PS5's verkopen.

Dat jaar loopt bij Sony tot en met het eerste kwartaal van 2024, maar dan moet het bedrijf binnen zes maanden dus 16,8 miljoen exemplaren van de PS5 verkopen. Sony-topman Hiroki Totoki heeft daar vertrouwen in, en verwacht onder meer een stijging in verkopen met de feestdagen voor de deur en vanwege het nieuwe PS5-model.

Spider-Man 2 blijft racen

Verder blijft Spider-Man 2 erg populair. Het spel werd in de eerste 24 uur al 2,5 miljoen verkocht, een record voor een exclusieve PlayStation-game. Nu, na 11 dagen, staat de teller dus op 5 miljoen verkochte exemplaren. Ter vergelijking: de eerste Spider-Man-game was ook al populair, maar deed er 80 dagen over om 9 miljoen keer te verkopen.

Verder meldt Sony dat het PlayStation-platform als geheel in september 107 miljoen maandelijks actieve gebruikers had. Dat is een groei van 5 miljoen vergeleken met september 2022. Inmiddels is heeft 40 procent van die gebruikers een PS5.

De sterke PlayStation-cijfers zijn een opsteker voor Sont, want de algemene winst van het bedrijf daalde het afgelopen kwartaal met 29 procent. Onder meer de chipdivisie van Sony had het zwaar: doe maakt beeldsensoren voor smartphones van allerlei bedrijven. Ondanks die tegenvaller kwam de winst van Sony afgelopen kwartaal op zo'n 1,63 miljard euro.