©Absolute Cycling

Nederlanders komen met slimme fietscomputer: 'Zonder afleiding fietsen'

Nederlanders komen met slimme fietscomputer: 'Zonder afleiding fietsen'

9 november om 22:37
Laatste update: 9 november om 22:38

De Nederlandse startup Absolute Cycling heeft een investering van 1,5 miljoen euro binnengehaald. Daarmee kan het Arnhemse bedrijf na jaren ontwikkeling zijn One lanceren: "De slimste en meest nauwkeurige fietscomputer."

De Absolute Cycling One is een fietscomputer met een kleurenscherm, een real-time nauwkeurigheid van 2 meter en een lange batterijduur. De nieuwe financiering komt van private investeerders, zogeheten business angels. "Hierdoor kunnen we de productie starten en de marktintroductie opzetten", aldus Harm Giesen, ceo en oprichter van Absolute Cycling. In de lente van 2024 is de lancering.

De fietscomputer moet betrouwbare en nauwkeurige navigatie bieden, ook als je even geen GPS-signaal hebt. "Navigeren met 100 procent betrouwbaarheid, zonder je ooit zorgen te maken over het verliezen van GPS-signaal." Er zijn geen externe snelheidssensoren nodig voor het meten van snelheid.

'Premium fietscomputer'

De startup richt zich op de ongeveer 5 miljoen sportieve fietsers wereldwijd die op zoek zijn naar een premium fietscomputer. Het product is ontworpen door Valeurs Designers, bekend van hun werk voor Bang & Olufsen. 

De ontwikkeling van de fietsgadget begon jaren geleden al. In 2019 haalde het bedrijf via crowdfundingsite IndieGogo bijna 60.000 euro op.

Absolute Cycling zegt in een persbericht dat het apparaatje zo min mogelijk moet afleiden. "Je fietscomputer moet een aanvulling zijn en geen afleiding. Het uiteindelijke doel is het vergroten van de veiligheid op de weg en in het bos."

Wifi en bluetooth

De fietscomputer biedt turn-by-turn navigatie via het 3 inch kleurenscherm en ondersteunt ook wifi. De accuduur is 20 uur en het apparaatje kan via bluetooth verbinding maken met externe sensoren. Verder is er een integratie met de bekende apps Strava en TrainingPeaks. De prijs van de One is nog niet bekend.

Lees meer nieuws over elektrische fietsen.