©Netflix

Netflix toont eindelijk eerste beelden Avatar: The Last Airbender-serie

Netflix toont eindelijk eerste beelden Avatar: The Last Airbender-serie

10-11-2023 12:01

Netflix heeft eindelijk de eerste beelden laten zien van zijn langverwachte live action-serie van Avatar: The Last Airbender.

Avatar: The Last Airbender was een Amerikaanse tekenfilm in anime-stijl die tussen 2005 en 2008 door Nickelodeon werd uitgezonden. Gericht op kinderen en tieners, maar de serie kreeg al snel een cultstatus en een grote schare fans. In slechts drie seizoenen vertelt de tekenfilm een complex, rond verhaal over een wereld waarin vier stammen elk één van de vier elementen kan beïnvloeden – de Avatar bestuurt ze allemaal, maar de Avatar is zoek.

De nieuwe live action-serie van Netflix vertelt hetzelfde verhaal, dat begint bij de vondst van de nieuwste Avatar, de jonge Aang, die al 100 jaar in een ijsberg zit. Fans van de tekenfilm zien in de eerste trailer veel bekende personages en plekken. Hoofdrolspelers Aang, Katara en Sokka komen voorbij en vliegend aapje Momo en vliegende bison Appa zijn van de partij. En ook slechterik Zuko is te zien, zijn vader Fire Lord Ozai, zus Azula en oom Iroh.

Gaat dat wel goed?

Het is al eerder geprobeerd om The Last Airbender te verfilmen. Sixth Sense-regisseur M. Night Shyamalan brandde zijn vingers behoorlijk aan het enorm geflopte The Last Airbender uit 2010 – de film wordt omschreven als één van de slechtste ooit gemaakt.

Nu is het dus de beurt aan Netflix, maar er is weer reden om sceptisch te zijn. De originele makers van de tekenfilm, Michael Dante DiMartino en Bryan Konietzko, zouden ook deze serie leiden. Maar ze vertrokken drie jaar geleden, omdat de visie van Netflix net aansloot bij die van hen. En ook met de live action-verfilming van het geliefde Cowboy Bebop liep het niet goed af. Van de andere kant: anime-verfilming One Piece van Netflix wordt dan wel weer goed ontvangen.

Vanaf 22 februari 2024 weten we meer: dan gaat het eerste seizoen van Avatar: The Last Airbender in première op Netflix.

Lees meer nieuws over Netflix.