WhatsApp-groepen hebben nu Voice Chats: zo werkt de nieuwe functie

©WhatsApp

WhatsApp-groepen hebben nu Voice Chats: zo werkt de nieuwe functie
13 november om 19:21
Laatste update: 13 november om 19:21

WhatsApp is begonnen met de uitrol van de nieuwe functie Voice Chats voor grote groepen. Met de functie kunnen groepsleden met elkaar praten, maar op een andere manier dan bij een groepsgesprek.

Met de nieuwe Voice Chats kun je met anderen in een WhatsApp-groep praten, maar ieder groepslid kiest zelf of hij meedoet of niet. De nieuwe functie, die in augustus al uitlekte, wordt vanaf vandaag uitgerold. De Voice Chats moeten minder storend zijn dan een groepsgesprek, waarbij iedereen wordt gebeld.

Als iemand in een groep een nieuwe Voice Chat start, dan krijg je geen inkomend gesprek op je telefoon binnen. Je ontvangt alleen een notificatie dat er een spraakchat is begonnen. Je kunt dan zelf besluiten om mee te praten.

De concurrentie achterna

Tijdens een spraakchat kun je ook nog altijd tekstberichten sturen naar de groep. Dat is handig voor de groepsleden die op dat moment niet kunnen meeluisteren. De nieuwe Voice Chats in WhatsApp-groepen lijken sterk op de spraakchats die al langer met Discord, Telegram en Slack mogelijk zijn.

Meta rolt de Voice Chats de komende weken uit voor grote WhatsApp-groepen, te beginnen met groepen met 33 leden of meer. De spraakgesprekken zijn standaard beveiligd met end-to-end-encryptie. Wanneer kleinere WhatsApp-groepen de functie krijgen, is nog niet bekend.

WhatsApp Kanalen

WhatsApp lanceerde onlangs ook de populaire Kanalen-functie, waarmee je berichten volgers kunt sturen. Ons Bright WhatsApp-kanaal is inmiddels een van de populairste van Nederland. Klik hier om ons te volgen.