©Spotify

Leuk nummer op TikTok? Je voegt het straks met één knop aan Spotify toe

Leuk nummer op TikTok? Je voegt het straks met één knop aan Spotify toe

14-11-2023 16:35

TikTok geldt als één van de belangrijkste bronnen voor het ontdekken van muziek voor jongeren. De muziek vinden in Spotify of Apple Music ging nog wat omslachtig, maar nu heeft TikTok een snellere functie toegevoegd – alleen nog niet meteen in Nederland.

Als je op TikTok een leuk nummer hoort, kan je altijd al rechtsonder drukken om meer te weten te komen. Dan krijg je de titel te zien, kan je bijvoorbeeld Spotify openen en het nummer zoeken. Dat moet makkelijker kunnen, en TikTok begint daar nu ook mee. TikTok krijgt een nieuwe 'Add song'-knop linksonder in beeld.

Met die knop kan het nummer dan toevoegen aan je Liked Songs-lijst op Spotify. De eerste keer dat je de knop gebruikt moet je kiezen via welke dienst je luistert: je kan de knop bijvoorbeeld ook koppelen aan Apple Music. Het was overigens al langer mogelijk om nummers op TikTok op te slaan op Apple Music, maar ook dat kostte een aantal stappen.

Helaas nog niet meteen hier

De nieuwe functie wordt in eerste instantie uitgerold in de VS en het Verenigd Koninkrijk, meldt TikTok. Op Spotify is de functie daar voor zowel gratis als betalende gebruikers beschikbaar. De knop is straks dus ook beschikbaar voor gebruikers van Apple Music en Amazon Music.

TikTok heeft zo'n grote invloed op de manier van muziek ontdekken, dat Spotify de interface van TikTok eerder dit jaar al kopieerde. TikTok werkt overigens ook aan een eigen muziekdienst, TikTok Music, die in enkele landen getest wordt.

Lees meer nieuws over TikTok.