©JBL

JBL brengt draadloze platenspeler uit: vinyl luisteren via bluetooth

JBL brengt draadloze platenspeler uit: vinyl luisteren via bluetooth

15-11-2023 16:44

JBL is normaal gesproken van de moderne elektronica, nu komt het bedrijf met een platenspeler. Maar wel met een moderne touch: bluetooth-ondersteuning, inclusief AptX-HD voor hoogwaardige geluidskwaliteit.

Je kan inmiddels via meerdere diensten lossless muziek streamen in de hoogst mogelijke kwaliteit. En toch wordt vinyl de afgelopen jaren alsmaar populairder: de tastbaarheid, de ziel van de muziek – wie zal het zeggen? In ieder geval spelen veel bedrijven daar op in, van IKEA tot voormalige Apple-ontwerper Jony Ive. En nu dus ook JBL, met een platenspeler met moderne functies.

De JBL Spinner BT heeft een aantal functies die je vind op de betere platenspelers, zoals een snelheidssensor zodat je de perfecte timing kan vaststellen op 33 1/3 toeren per minuut voor LP’s en 45 toeren per minuut voor EP’s en singles. De aluminium draaischijf wordt met een riem aangedreven. De toonarm heeft een Audio Technica moving magnet cartridge die vooraf is geïnstalleerd, maar wel vervangen kan worden.

Ook draadloos te gebruiken

Tot zover de klassieke eigenschappen van een platenspeler, op naar de BT in de titel: voor Bluetooth. De platenspeler is dus te koppelen aan bluetooth-speakers. Dat kan elke speaker zijn, of oordoppen of koptelefoon natuurlijk – maar ook exemplaren met hoogwaardige AptX-HD-ondersteuning. Dan wordt het geluid met de hoge resolutie van 24-bit/48kHz verzonden. Lossless-kwaliteit dus, maar dan draadloos vanaf je vinyl.

Je kan natuurlijk ook gewoon bedrade speakers of een koptelefoon op de platenspeler aansluiten, via reguliere RCA-tulpstekkers. De De JBL Spinner BT is nu in Nederland beschikbaar in de kleuren zwart & goud en zwart & oranje voor 399,99 euro.

Lees meer tech-nieuws.