©Volkswagen

Volkswagen-baas weet het zeker: 'EV van 20.000 euro gaat er komen'

Volkswagen-baas weet het zeker: 'EV van 20.000 euro gaat er komen'

15-11-2023 22:37

De CEO van Volkswagen, Oliver Blume, is ervan overtuigd dat zijn bedrijf in de tweede helft van dit decennium een elektrische auto van 20.000 euro op de markt brengt. 

Ondanks dat Volkswagen de laatste maanden kampt met een tegenvallende vraag naar zijn EV's, blijft topman Oliver Blume optimistisch over de komst van een betaalbare elektrische auto van het Duitse merk. Tijdens een conferentie zei Blume woensdag dat de Volkswagen EV met een prijskaartje van 20.000 euro er in de tweede helft van het decennium sowieso gaat komen. 

"Wij hebben de verantwoordelijkheid om de juiste producten tegen de juiste prijs op de markt te brengen", sprak Blume. "Nadat de early adopters zijn bereikt met elektrische auto's, hebben we nu consumenten nodig die overtuigd worden door de technologie. Dat zijn vaak mensen die niet de mogelijkheid hebben om thuis een laadstation te installeren."

Batterij goedkoper te produceren

Over de productie van de EV van 20.000 euro is volgens Blume nog geen formeel besluit genomen. In maart zei Volkswagen dat het in 2025 een elektrische auto van 25.000 euro op de markt brengt. Dat model krijgt een actieradius van 450 kilometer en een batterij die in 20 minuten van 10 naar 80 procent is op te laden. 

Volgens Blume wordt de goedkope elektrische Volkswagen mogelijk doordat de kosten van de batterij-productie steeds lager worden. Het bedrijf wil een uniforme batterijcel produceren die de kosten met de helft vermindert. 

Renault heeft goedkope EV al onthuld

Blume deed zijn uitspraken op dezelfde dag dat concurrent Renault alvast zijn betaalbare elektrische Twingo aan de buitenwereld liet zien. De nieuwe Twingo EV gaat volgens de Franse fabrikant 'minder dan 20.000 euro kosten' en komt in 2026 op de markt. Ook Tesla heeft plannen voor een goedkopere EV van 25.000 euro, die in de Duitse fabriek geproduceerd gaat worden. 

Lees meer nieuws over elektrische auto's.