©Samsung

Zit je veel op Instagram? Samsung Galaxy S24 krijgt deze handige functie

Zit je veel op Instagram? Samsung Galaxy S24 krijgt deze handige functie

18-11-2023 16:37 Laatste update: 17:17

Hoewel de Samsung Galaxy S24 waarschijnlijk pas in januari of februari wordt gelanceerd, is er al behoorlijk wat over bekend. Opnieuw is er wat informatie naar buiten gekomen over de nieuwe Samsung-telefoons. Dit keer gaat het om een nauwere samenwerking met Instagram.

"Instagram werkt eraan om Samsung Galaxy S24-gebruikers de snelkoppeling voor de Instagram Camera toe te laten voegen aan het vergrendelscherm", schrijft Alessandro Paluzzi, een bekende Android-lekker, op X. Hoewel dat een klein detail lijkt, is het een groot teken dat Samsung nauwer samenwerkt met Instagram-moederbedrijf Meta.

De software van Samsung maakt het momenteel mogelijk om een aantal apps op het lockscreen te tonen, maar dat zijn niet veel. Door Instagram toegang te geven, zal de app waarschijnlijk meer gebruikt worden. Hoe makkelijker het is om een app te starten, hoe meer mensen hem zullen gebruiken.

Krachtige camera

Samsung zet de afgelopen jaren sterk in op zijn camera's en wil Instagram ongetwijfeld gebruiken om de kwaliteit van beelden onder de aandacht te krijgen. Uit eerdere lekken is bekend dat de camera’s van vooral de S24 Ultra verbeterd zullen worden. De smartphone krijgt een hoofdcamera van 200 megapixel, een ultragroothoekcamera van 12 megapixel, een telelens van 50 megapixel met 10x optische zoom en een tweede telelens van 10 megapixel met 3x optische zoom.

De kleinere broertjes van het model, de S24 en S24+, krijgen niet zoveel upgrades. Volgens geruchten zullen die toestellen dezelfde camera’s krijgen als hun voorgangers. Ook de selfiecamera’s van deze twee modellen en de S24 Ultra blijven dezelfde als bij de S23. 

Satellietfunctie en AI

De Samsung Galaxy S24 krijgt verder een nieuwe satellietfunctie, waarmee je in noodsituaties via de satelliet de hulpdiensten kunt bereiken, dus ook als je geen mobiel bereik of wifi hebt. Apple heeft sinds de iPhone 14 een soortgelijke functie en die heeft volgens het bedrijf al meerdere levens gered.

Daarnaast werkt Samsung aan nieuwe AI-functies, die ook deels lokaal op de S24 moeten draaien. Het gaat dan om AI-modellen voor het genereren van afbeeldingen of teksten voor e-mails.   

Lees hier wat er nog meer uitgelekt is over de Samsung S24.