© Unsplash

Instagram Stories gaan anders werken: nieuwe functie lekt uit

Instagram Stories gaan anders werken: nieuwe functie lekt uit

19-11-2023 17:14

Instagram zou werken aan een nieuwe feature die het mogelijk maakt om Stories zeven dagen te laten staan. Momenteel verdwijnen ze na 24 uur.

De nieuwe feature van Instagram heet My Week. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt het mogelijk om een week lang content te delen. Je kan ook verhalen in My Week verwijderen of toevoegen voor de periode van 7 dagen voorbij is.

Instagram heeft de feature zelf nog niet aangekondigd, maar het is al wel ontdekt in de code van de app. Ontwikkelaar Alessandro Paluzzi maakte dat bekend op X. Volgens Paluzzi komt My Week beschikbaar voor zowel iOS- als Androidgebruikers.

Het is niet bekend wanneer My Week beschikbaar zal zijn voor het brede publiek. Instagram test vaker meerder nieuwe features tegelijkertijd en slechts een aantal daarvan worden geïmplementeerd. Voordat een functie op grote schaal wordt uitgerold, wordt die meestal ook eerst op de bètaversie van Instagram getest. 

Samsung Galaxy S24

Paluzzi heeft de afgelopen dagen ook over een reeks andere functies geschreven waar Instagram aan zou werken. Volgens de ontwikkelaar werkt het bedrijf bijvoorbeeld aan een snelkoppeling voor de Instagram Camera op het vergrendelscherm van de Samsung Galaxy S24.

Het bedrijf werkt ook aan de mogelijkheid om reacties te plaatsen op verhalen, een Wall-functie om notities te pinnen en de mogelijkheid om een vermelding aan te vragen in andermans Stories.

Wie is Paluzzi?

Alessandro Paluzzi is een Italiaanse ontwikkelaar en reverse-engineer. Hij staat bekend om het delen van ontdekkingen en gelekte informatie over nieuwe functies en updates in populaire apps, met name op het gebied van sociale media zoals Instagram, Twitter en anderen.

Paluzzi gebruikt vaak zijn X-account om zijn bevindingen te delen, waaronder screenshots, codefragmenten en andere details die hij uit de apps had gehaald. Mensen beschouwen hem als een betrouwbare bron van informatie over aankomende functies in verschillende apps omdat veel van zijn ontdekkingen later officieel werden bevestigd door de bedrijven achter deze apps.

Altijd op de hoogte van het tech-nieuws? Volg ons WhatsApp-kanaal.