©Serial 1

E-bike-merk van Harley-Davidson maakt doorstart en belooft 'goedkopere e-bikes'

E-bike-merk van Harley-Davidson maakt doorstart en belooft 'goedkopere e-bikes'

22-11-2023 22:45 Laatste update: 23:40

Het e-bike-merk Serial 1, dat is opgericht door motorfabrikant Harley-Davidson, is dinsdag overgenomen door een Amerikaanse fabrikant van lichte elektrische voertuigen. De Serial 1-fietsen worden binnenkort in de VS geproduceerd en moeten een stuk goedkoper worden.

LEES OOK: Black Friday: de beste e-bike-deals

Serial 1 kwam in 2020 voort uit een project van Harley-Davidson. De startup bracht sindsdien meerdere versies van zijn elektrische fietsen op de markt, ook in Nederland. Dinsdag maakte Serial 1 bekend te zijn overgenomen door LEV Manufacturing uit Florida. Dat bedrijf is gespecialiseerd in lichte elektrische voertuigen, waaronder e-bikes. Ook investeerder Lane VC stak geld in de e-bike-fabrikant.

Lagere kosten en prijzen

Door de overname verhuist ook de productie van de Serial 1-fietsen van Taiwan naar Florida, wat moet resulteren in kostenverlagingen. Dat moet volgens de bedrijven gaan zorgen voor 'het verlagen van de adviesprijs' van de e-bikes van het merk. 

Het goedkoopste model van Serial 1 kost in Nederland momenteel 3999 euro en voor het duurste model betaal je 5250 euro. Met lagere prijzen hoopt het bedrijf een 'bredere' groep mensen te bereiken, omdat het dan beter de concurrentie gaan aangaan. "Dit is het perfecte huwelijk van een geweldig premium Amerikaans merk met een op uitzonderlijke kwaliteit gerichte Amerikaanse productie", stelt LEV Manufacturing.

Slimme functies

De huidige Serial 1-fietsen hebben een actieradius van 40 tot 185 kilometer, afhankelijk van de modus van trapondersteuning. Ook hebben ze app-gestuurde beveiligingsfuncties, navigatie van Google Maps en gedetailleerde ritgegevens.

De elektrische fietsen van Serial 1 zullen wereldwijd verkrijgbaar blijven.

Lees meer nieuws over e-bikes.