©Bright

Black Friday: de beste e-bike-deals

Black Friday: de beste e-bike-deals

22-11-2023 19:58 Laatste update: 19:58

Black Friday heeft meer aanbiedingen dan je zelf kan vergelijken, dus wij selecteren de beste deals voor je. Vandaag: e-bikes. Een elektrische fiets is niet zomaar een aankoop, en dus hebben we alleen maar e-bikes en aanverwante producten in deze lijst gezet waar we zelf enthousiast over zijn.

Black Friday duurt inmiddels een week en de kortingen vliegen je om de oren. Maar een e-bike is een belangrijke aankoop: die korting is lekker, maar er is meer om op te letten. Daarom zijn dit de aanbiedingen die we jou aanraden, omdat we ze zelf ook zouden kopen.

NB: wij doen niet aan affiliate-marketing dus daar zijn onze keuzes niet op gebaseerd.

Tenways CGO 600

Deze Tenways is één van de favoriete e-bikes van onze reviewer David. De trapondersteuning is fenomenaal, heel natuurlijk. Je kunt hier langzaam op fietsen naast een kind, maar net zo makkelijk naar de 25 km/u zoeven – en dan rijd je niet tegen de bekende 'e-bike-muur' aan. Versnellingen zijn er echter niet: dit is vooral een fiets voor in en om de stad, woon-werkverkeer. En ook al is er inmiddels een verbeterde versie met de CGO 600 Pro, doet dat weinig af aan de kwaliteiten van deze fiets. Zeker voor deze prijs: je koopt de Tenways CGO 600 nu van 1599 voor 1199 euro, een korting van 25 procent en een serieus scherpe prijs voor een dijk van een e-bike.

LEKKER Amsterdam

Het merk LEKKER Amsterdam verraste ons dit jaar. Eerst al met de Jordaan GT, daarna met de de Amsterdam GT en de Amsterdam+. De fietsen bieden alles waar wij prat op gaan: Bafang middenmotor, Gates-riemaandrijving, verwijderbare accu en bij de Amsterdam GT zelfs een Enviolo traploze versnelling. Dat is ook het grootste verschil tussen de twee modellen: de GT is het duurdere model dat door zijn versnellingen breder inzetbaar is. De Amsterdam+ is meer voor woon-werkverkeer.

De LEKKER Amsterdam GT is er nu van 3298 voor 2698 euro, een korting van 18 procent. De LEKKER Amsterdam+ is er van 2298 voor 1698 euro, da's 26 procent minder.

Cowboy

De fietsen van Cowboy horen toch wel bij onze favorieten, juist vanwege dat ultiem compromisloze ontwerp. De eerste versies kwamen zelfs expres zonder standaard en spatborden, om aan te geven hoe erg het ontwerp vooraan staat. Inmiddels zitten die dingen er wel gewoon op, maar verder krijg je met een Cowboy ook een hele strakke en heerlijk rijdende fiets. Je smartphone is het middelpunt op deze fietsen die heerlijk soepel rijden, dankzij vlotte aandrijving, carbon tandriemen en met verwijderbare accu. Wil je sportief voorover kies je de Classic, wil je wat meer rechtop zitten ga je voor de Cruiser of Cruiser ST met lage doorstap.

Omdat het Black Friday is, geeft Cowboy 800 euro korting op de zwarte uitvoeringen van alle drie zijn fietsen. Die koop je dan van 3200 voor 2490 euro, een korting van 22 procent.

Ampler

Over de fietsen van Ampler zijn we al jaren enthousiast. De recente Juna bijvoorbeeld. De fietsen van Ampler zijn vaak licht, hebben prettige aandrijving met tandriemen en zijn meestal ontworpen als normale fietsen: vaak zie je niet dat het een e-bike is, goed tegen diefstal. Ook zijn de onderdelen vaak wel aardig te vervangen, ook nooit weg.

De korting die Ampler tijdens Black Friday biedt is interessant. Die geldt voor alle fietsen van het merk, en start bij 20 procent op één fiets, 25 procent bij twee fietsen en 30 procent korting als je ineens drie fietsen koopt. Heb je vrienden of familie die nog een e-bike nodig hebben, kan je bij Ampler serieus besparen.

Erwins favoriet Veloretti Ace Two wordt helaas niet aangeboden met korting, maar je kunt wel de Outlet in de gaten houden voor modellen met een klein krasje.

Super73-ZG

De fatbike zit dan misschien in een verdomhoekje, op zo'n fatbike zit je ondertussen wel comfortabel. En van al die fatbikes hoort Super73 tot de betere merken. Deze is stevig, heeft een lekker groot zadel en genoeg bereik voor relaxte ritjes van onder de 20 kilometer. Bij Fatdaddy is 'ie er nu van 1599 voor 1299 euro, 19 procent korting (of 1199 euro als je ‘m ophaalt in de Fatdaddy-winkel in Oisterwijk). En Fietsenwinkel.nl geeft zelfs 38 procent korting, daar kost de Super73-ZG nu 999 euro.

Phatfour FLX

De Phatfour FLX haalde eerder dit jaar zelfs onze top 3 van beste fatbikes van het moment. Veel standaard features, zoals een extra lang zadel voor twee personen, een anti-diefstal-plaatje bij het slot en alle features die je verwacht bij een duurdere fatbike: verende voorvork, hydraulische schijfremmen en sjieke ingebouwde voor- en achterverlichting. Ook heeft de FLX de ondersteuningstechnologie Direct Drive, waarbij software voor de rotatiesensor ervoor zorgt dat je sneller ondersteuning krijgt, waardoor je sneller weg bent bij een verkeerslicht.

Die Phatfour FLX is er nu bij Welectric van 2998 voor 2495 euro, 17 procent korting.

Stromer speed pedelecs

Voor wie 25 kilometer per uur niet voldoende vindt of zijn e-bike-actieradius liever vergroot, is er de speed pedelec. Je mag daarop maximaal 45 kilometer per uur, en hebt dus ook een helm en spiegel nodig: dit is praktisch een geluidloze, schone bromfiets. Zo'n beetje het beste merk speed pedelec is Stromer: snel, maar vooral ook stabiel. Rigide frames, een betrouwbare wegligging en hele goede remmen. Want als je zo hard gaat, wil je je zeker voelen, en dat doe je op zo'n Stromer.

De prijzen van dit soort fietsen zijn hoog, en daarom tikken de kortingen snel aan. De Stromer ST1 Sport is er als instapmodel nu bij Fietsenwinkel.nl van 5388 voor 3799 euro, een korting van 29 procent. En de nog vlottere Stromer ST5 is er bij QICQ van 10.807 voor 7290 euro, een korting van 33 procent.

Xiaomi M365 Lite Essential

Elektrische stepjes zijn in Nederland nog steeds niet legaal. We raden dan ook niet aan om met dit soort stepjes op de openbare weg te rijden, maar elders mag het dus wel. En dan kom je al snel uit bij Xiaomi, dat erg veel van dit soort stepjes heeft gemaakt. En verkoopt, want ze werken gewoon prima. Simpel in gebruik, betrouwbaar en ze trekken vlot op. Deze M365 Lite Essential is met een topsnelheid van 20 kilometer per uur geen snelheidsmonster, maar dat mag de pret niet drukken: het is voor op eigen terrein, toch?

Bij Techpunt is de Xiaomi M365 Lite Essential er nu van 299,95 voor 249,95 euro, een korting van 17 procent.

Helmen, veilig en nu voordelig

Op een speed pedelec is een helm dus verplicht, en wij hebben twee aanraders. De Urban Helm KASK is er bij Alltricks in de kleur beige nu van 154,99 voor 139,99 euro.

En wil je helemaal high-tech, veilig en duidelijk over straat? Dan is er de Stromer Unit 1, een fietshelm met ingebouwd remlicht en richtingaanwijzers. De helm reageert als je remt, de richtingaanwijzers moet je net als in de auto zelf bedienen. Bij QICQ is 'ie er nu van 289 voor 259 euro.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.