Met deze e-bike gaat Grundig de strijd aan met Gazelle

©Grundig

Met deze e-bike gaat Grundig de strijd aan met Gazelle
23 november 2023 om 21:51
Laatste update: 26 november 2023 om 09:02

Grundig verkoopt naast elektronica en witgoed nu ook elektrische fietsen. Het Duitse merk heeft zijn eerste e-bike uitgebracht, die in Europa wordt geproduceerd. De e-bike met een lage instap is een stevige trekkingfiets voor in de stad. 

Vroeger had je misschien een radio, televisie, autoradio of scheerapparaat van Grundig - of je ouders hadden die. Het Duitse bedrijf is inmiddels onderdeel van de Turkse multinational Arçelik en maakt nog altijd veel verschillende producten, van batterijen tot weegschalen. Grundig stort zich nu op een nieuwe productcategorie: elektrische fietsen. De eerste e-bike van Grundig is de GCB-1, die in Europa wordt gemaakt. Je krijgt 3 jaar garantie

Trapondersteuning

De e-bike heeft een Bafang M410-middenmotor met 250W en 80 Nm koppel, waarmee je volgens de Duitsers met gemak steile hellingen bedwingt. De uitneembare 540 Wh-accu van LG is goed voor een actieradius van 120 kilometer in de zuinigste stand.

De trapondersteuning past de e-bike automatisch aan de kracht van het trappen aan, waardoor het rijgedrag volgens de fabrikant 'intuïtiever en natuurlijker' moet zijn.  

Schijfremmen en versnellingen

De GCB-1 beschikt over hydraulische schijfremmen, een verende voorvork en negen Shimano-versnellingen. Op het stuur zit een display. De e-bike weegt zelf 28 kilogram, kan maximaal 150 kg aan en is geschikt voor fietsers met een lengte tussen 1,60 en 1,90 meter. 

De fiets is er in zwart, blauw en grijs. Inclusief de verzendkosten naar Nederland kost de Grundig GCB-1 2700 euro. Rond Black Friday gaat daar tijdelijk 200 euro van af. 

Lees meer nieuws over e-bikes.