© Rory Flynn

Indrukwekkend: met deze AI-tool maak je een film op basis van foto's

Indrukwekkend: met deze AI-tool maak je een film op basis van foto's

28-11-2023 19:38

Het Amerikaanse bedrijf Runway heeft voor het eerst de AI-tool Motion Brush getoond. Daarmee kun je foto's tot leven laten komen.

De Motion Brush is te gebruiken om afbeeldingen te animeren. Eerst moet je een afbeelding uploaden naar Runway, al dan niet gecreëerd met AI-programma’s als Midjourney. Je kan ook binnen het programma zelf afbeeldingen genereren met een tekstcommando.

Zodra je een afbeelding hebt gekozen, kan je met de Motion Brush kiezen welke delen je wilt animeren. Standaard zal het programma een animatie met een lengte van vier seconden maken. Je kan er tot drie keer voor kiezen om een filmpje te verlengen, voor een totaal van 16 seconden.

Grotere consistentie

Met de nieuwste versie van Runway is meer mogelijk. Je krijgt bijvoorbeeld meer controle over de camera wanneer je een filmpje maakt. Ook heb je nu toegang tot Stijl-presets, zodat je consistent afbeeldingen kan genereren in een bepaalde stijl, zonder dat je een lange prompt moet intypen. Je kan de Motion Brush combineren met Stijl-presets.

Ten slotte heeft het bedrijf het model dat afbeeldingen genereert een upgrade gegeven. Daarmee kan je nu hogere resoluties bereiken. Runway belooft ook dat er een grotere consistentie is wanneer je prompt ingeeft. Deze update werkt zowel bij tekst naar afbeelding, afbeelding naar afbeelding of wanneer je verschillende variaties van hetzelfde plaatje opvraagt.

Nog in beta

Er zijn verschillende abonnementsmodules voor het programma, waaronder een (zeer gelimiteerde) gratis versie. De Motion Brush-tool is echter voor alle gebruikers van Runway beschikbaar, ook de niet betalende, ondanks dat die zich nog in de betafase bevindt. Ook de andere updates zijn voor alle gebruikers uitgerold, aldus het bedrijf op X.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal en ontvang onze nieuwsbrief.